Burhan Kuzu’dan Kadri Gürsel’e tehdit: Hâlâ akıllanmamışsın

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 1:38 pm

Lozan’ı hedef alan Burhan Kuzu, kendisini eleştiren gazeteci Kadri Gürsel’i de ‘bunca badire atlattın ama hâlâ akıllanmamışınız’ sözleriyle tehdit etti.

AKP’li Burhan Kuzu Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıl dönümünde sosyal medya hesabı twitterdan tepki çeken paylaşımlarda bulunmuştu ancak AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu yıl dönüş yaparak ‘Milli Mücadele, ülkemizin bağımsızlık belgesi olan Lozan Antlaşması’yla taçlanmıştır’ mesajı sonrası jet dönüş yaparak “Ben bu ülkenin kurucu değerlerine her zaman saygı duydum. Lozan, tabiki de Türkiye’nin tapu senedidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kuzu, Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Batum, Kıbrıs, Musul-Kerkük, Kuzey Suriye ve bize bağlı olan Adalar’ın kaybı zafer midir? Osmanlı borçlarının, boğazlar meselesinin Türkiye’nin aleyhine sonuçlanması zafer midir? Lozan ile topraklarımızın teslim edilmesini onayladık.”

“2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağının,Lozan Antlaşması ile 780 bin kilometre kareye düşmüştür.Sevr Anlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur.Üstad Kadir Mısıroğlu’nun “Lozan zafer mi,hezimet mi?” adlı eserini mutlaka okuyun”

“Tehdit ediyorsunuz! Bu kadar aymazlık olmaz”

Burhan Kuzu’nun Lozan’ı hedef göstermesi büyük tepki çekerken,  Gazeteci Kadri Gürsel de “Bu topraklarda doğmuş, eğitim almış ve hatta bir akademik dalda “Profesör” ünvanıyla donanmış kişinin, ülkesinin tarihinden bu denli bihaber olması affedilemez” sözleriyle Kuzu’yu eleştirdi.

Ancak Kadri Gürsel’in eleştirisine Kuzu, tehditkar sözlerle yanıt verdi. Burhan Kuzu sosyal medyadan Kadri gürsel’in paylaşımını retweetleyerek,  “Kadri Bey bunca badire atlattın ama hâlâ akıllanmamışınız.Lozan ile ilgili bu tür farklı tespitleri hiç mi duymadınız?Hani siz içeride farklı görüşünüzden dolayı hapis yatmıştınız?Hani siz düşünce özgürlüğünden yanaydınız?Yazıklar olsun size ve sizin gibi bağnsz solculara.” ifadesini kullandı.

Burhan Kuzu’nun tehdidine sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki yağdı:

“Tehdit ediyorsunuz! Bu kadar aymazlik olmaz”

“Ama hala akillanmamışsın’ derken… Bu bir tehdit mi? Yoksa ‘Türkiye’de benden farklı düşünüyorsan hapse girip akıllanman gerekir’ demek mi oluyor?”

“Oo hocam tehdit etmiş hala akıllanmamışsınız diye. Hocam insanlar akıllansın diye mi Silivri’ye götürülüyor? İşte gerçek hukuk”