Burhan Kuzu’dan ilginç ‘İstanbul’ denklemi

Yayın tarihi: 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:01 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:01 pm

Eski AKP İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, İstanbul’daki yerel seçime ilişkin ilginç ve anlaşılamayan bir denklem kurdu.

İstanbul seçiminde yaklaşık 8.5 milyon kişinin oy  kullandığını söyleyen AKP’li Burhan Kuzu, “İki aday arasındaki fark 13 bin civarında. Bu demektir ki, şayet İstanbul iki bin nüfuslu bir yer olsaydı aradaki fark sadece 3 oy olacaktı. Bu basit denklem bile İBB seçimlerinde neyi tartıştığımızın boyutunu göstermeye yeter” dedi.

​Twitter hesabından açıklama yapan Kuzu, diğer AKP’liler gibi İstanbul halkının iradesini gasp etme yolunda açıklamalarına şöyle devam etti:

“Seçimlerde elbetteki bir tek oy bile önde olan o seçimi kazanmış demektir. Ancak bu durum tüm itiraz yollarının tüketilmesinden sonra ortaya çıkmaktadır. İşte İBB seçimlerinde anlaşamadığımız nokta burası. Biz tüm itirazlar sonuçlansın derken, birileri mazbata diyor!”

​AKP, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na ‘olağanüstü itirazda’ bulunmaya hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  rakibi Binali Yıldırım ile arasındaki oy farkı 13.963.

Bahçeli, “Aziz milletimizin vicdanından doğan Cumhur İttifakı, 2023’ün güçlü Türkiye’sini şekillendirecek ve tarihin akışını değiştirecektir. X+Y=Z formülü ile Zillet İttifakı’nı alt edeceğiz” demişti.