Burhan Kuzu öldü mü, fişini mi çektiler?

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 10:31 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 9:28 am

Sedat Peker’in eski Anayasa Profesörü AKP’li Burhan Kuzu ile ilgili açıklamalarının ardından Kuzu’nun ölümüyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, cumartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu kaçakçısı ve cinayetten yargılanan Zindaşti’yi tahliye ettiren Burhan Kuzu’nun daha sonra Zindaşti’nin hasmı olan Orhan Ünğan adına çalıştığını ileri sürdü. Peker, Kuzu’nun bazı isimlerin devlet bankalarından kredi alması için aracı olduğunu da söyledi.

Sedat Peker’den yeni iddialar: Zindaşti, Burhan Kuzu, Ümitcan Uygun…

ESKİ DANIŞMAN ÇİFTÇİ: FİŞİ ÇEKİLDİ

Peker’in açıklamalarında bahsi geçen Kuzu’nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, Bizim TV’den Şaban Sevinç’e açıklamalarda bulundu. Çiftçi, devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürdü.

“Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı” diyen Çiftçi, “En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü.” diye konuştu. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzu için “Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çiftçi ayrıca Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’den 100 milyon dolara yakın bir para aldığını iddia etti.

“KÜLLİYEDEN GELEN TELEFONLAR”

Öte yandan gazeteci Mustafa Hoş da Burhan Kuzu’nun ani ölümündeki şüphesini yazdığın kitaptan notlar paylaşarak,  “Sedat Peker’in Burhan Kuzu’ya dikkat çekmesi önemli. yine Saray’ın etrafında dolaşıyor. ateşi hissettirip başka hedefe nokta atışı yapıyor. Hafıza kitabımda Burhan Kuzu’nun ölümündeki gizemi yazmıştım. ama daha önemlisi “külliyeden gelen telefonlar” dedi.

Mustafa Hoş şöyle devam etti:

“Burhan Kuzu’nun ani ölümündeki şüpheleri hafıza kitabımda yazdım. Şimdi bu şüphelerim daha da arttı. Kitapta Burhan Kuzu’nun bir çok şeyi itiraf etmeyi düşündüğünü söylemiştim. artık buna eminim. Sedat Peker’in açıklamalarında çok ipucu var” dedi.

FEHMİ KORU: KORONANIN MI KURBANI YOKSA…”

Gazeteci-yazar Fehmi Koru da Kuzu’nun ölmüyle ilgili şüphesini şu sözlerle dile getirdi:

“İfşaatlarda ismi en fazla geçen kişiyi asistanlığından beri tanıyorum. AK Parti ile birlikte siyasete atıldı, Meclis’te önemli konumlarda bulundu. Son zamanlarda Külliye’de hukuk alanında görüşlerine başvurulan kişilerden oluşan bir kurulun üyesiydi. Koronaya kurban verilenler arasında aniden hayatını kaybetmişti. Gerçekten Korona’nın mı kurbanı, yoksa? Şimdilerde bu kuşkuyu duymaya başlamamın sebebi Sedat Peker’in onunla ilgili verdiği bilgiler… Yalnız o olsa neyse, onun merkezinde bulunduğu ilişkiler ağı içerisinde pek çok başka kişi ile kurumun da adları geçiyor. Hukukçular, hakimler, savcılar, adli tıp kurumu… Siyasiler baş rolde…”

Koru şunları kaydetti:

“Ian McKellen’in ileri yaşında canlandırdığı Hamlet’te de olayları derinden etkileyen ikinci derecede önemli tipler vardır; bizdekinde o rol erkekli-kadınlı -daha çok kadınlı- arabulucularda. Google’da yapılan kısa bir taramada o tiplerin ahbaplık ettiği önemli kişilerle çektirdikleri samimi fotoğraflara ulaşılabiliyor. Kimler yok ki? Bazısı açık isimleriyle, bazısı sadece kendilerinin anlayabileceği üstü kapalı ifadelerle ifşaatların öznesi durumundalar.”