Burhan Kuzu ‘Lozan’ konusundaki fikirlerini değiştirdi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:26 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe 12:43 am

AKP eski milletvekili ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Tele1 TV Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in sunduğu ‘Haberin İçinden’ programının konuğu oldu. Daha önceki açıklamalarında Lozan’ı hedef alan Burhan Kuzu, Dükel’in Lozan’ı yeniden gündeme getirmesi üzerine geri adım atarak ‘bu bir bakış meselesidir’ açıklamasında bulundu. Dükel’in AKP’li Burhan Kuzu’ya Atatürk’ün Nutuk’tan Lozan hakkındaki bir ifadesini hatırlatması üzerine Kuzu, ‘doğru diyor’ diyerek Lozan konusundaki fikirlerini değiştirdi.

Burhan Kuzu’dan Kadri Gürsel’e tehdit: Hâlâ akıllanmamışsın

 

Burhan Kuzu, Dükel’in “O tarihte Ataürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi ile hareket ettiğinin’ hatırlatmasına da ‘elbette öyledir’ yanıtını verdi. Kuzu, “Atatürk ile bir probleminiz var mı?” sorusuna “nereden çıkardın” diye yanıt verdi.

“RUSYA’NIN İŞİN İÇİNE GİRECEĞİ TAHMİN EDİLEMEDİ”

Suriye konusunda hata yaptıklarını itiraf eden Kuzu, “hata, Rusya’nın bu işin içine gireceği tahmin edilemedi. Amerika’da hesap edemedi. Kolay lokma gibi düşünüldü. Amerika müttefikimiz ama Suriye konusunda daha farklı bir kulvara girildi.” ifadelerini kullandı. Kuzu, Dükel’in ‘o bölgede varlığını tüm dünyanın bildiği Rusya, nasıl bu denklemin dışında tutulur’ sorusunda ise topu Amerika’ya atarak, “Amerika’da görememiş biz de göremedik” dedi.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI GÜÇLÜ DEĞİL”

AKP’li Burhan Kuzu FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin “FETÖ daha çok bürokrasiyi özellikle de kritik yerleri tutuyor. Siyasetçiyi biraz gelip geçici olarak görüyor. O yüzden siyasi ayağının çok güçlü olmadığını tahmin ediyorum. Siyasi ayağı çok işe yaramaz” açıklamasında bulundu.