‘Yargıyı rahat bırakın’ diyene bak! Burhan Kuzu, Fatih Portakal’ı ‘Yargıyı etkilemek’ ile suçladı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2020 Cumartesi 6:37 am - Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi 7:14 am

Suç örgütü lideri Naci Şerifi Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmesine ilişkin soruşturmada ‘yargıyı etkilemekten’ hakkında inceleme başlatılan AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Fatih Portakal’ı ‘Yargıyı etkilemekle’ suçladı! Burhan Kuzu, kendisiyle ilgili yapılan haberlere ve tepki göstererek, sosyal medya hesabından FOX TV ve Fatih Portakal’ı ‘Tetikçilik’ yapmakla itham etti.

Uyuşturucu ticareti, cinayet ve ‘FETÖ’ye yardımla suçlanan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’nin davasına bakan hakimler eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun kendilerine baskı yaptığını ifade etmişti. Burhan Kuzu, bu iddiaları yalanlamıştı. Ancak daha sonra Kuzu’nun, Zindaşti ile fotoğrafları çıkmıştı. Son olarak da önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kuzu hakkındaki iddiaları incelemeye aldı.

Zindaşti davasında üç hakimin ifadeleri ortaya çıktı: Burhan Kuzu defalarca…

Ancak, daha iki gün önce alınan inceleme kararına rağmen, Burhan Kuzu bu iddialar, ‘ güncel değil’ diyerek, Fox TV Ana Haber Snucusu Fatih Portakal’ı ‘ısıtıp ısıtıp aynı konuyu gündeme getirmekle’ ve ‘tetikçilik’ yapmakla suçladı.

İKİ AYRI PAYLAŞIM

Burhan Kuzu, Twitter’da Fatih Portakal’ı hedef alan iki ayrı paylaşımında şunları söyledi:

“Fatih Portakal, aynı haberi ısıtıp ısıtıp hergün vermenin mantığı nedir? Böyle yayıncılık olur mu? Burhan Kuzu’ya saldırıp prim yapmayı mı amaçlıyorsun? Hani düne kadar “yargılanıp mahkum olmadıkça kimse suçlu sayılmaz”derdiniz;ne değişti? Yaptığın yayıncılık değil tetikçiliktir.

Fatih Portakal, amacın habercilik değil yargıyı etkilemek. Haberin güncelliği ortadan kalktı. Isıtıp ısıtıp hergün aynı meseleyi gündeme getirerek tahrik etmek doğru değil. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı, bundan sonrası yargının konusu. Yargıyı rahat bırakın.

 

BİNLERCE YORUM YAĞDI

Burhan Kuzu’nun Fatih Portakal’a çattığı paylaşımın altına binlerce yorum yapıldı. Yargıyı kimin rahat bırakması gerektiğini hatırlatan yorumlardan bazıları şöyleydi:

– ‘Hocam konuyu yanlış anlamışsınız yargıyı rahat bırakması gereken sizsiniz’

– ‘Yargıyı rahat bırakın diyen hoca,kendin rahat bıraksaydın da bugün yargilanman bu nedenle olmasaydı.’

– ‘Hocam yargıyı siz rahat bıraksaydınız Zindaşti içeride olacak siz de bu hallere düşmeyecektiniz’

– Ne olmuş? Fatih Portakal savcılara,hakimlere telefon mu açmış? Baskı mı yapmış? Çok ayıp ,çook …’

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek”, “FETÖ üyeliği” suçlamaları da bulunan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 akşamı tartışmalı bir şekilde 3 adamı ile birlikte tahliye edildi. Savcılık Zindaşti’nin tahliyesine itiraz etti. Hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak kayıplara karışan Zindaşti bir türlü bulunamadı. Zindaşti’nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi.

HAKİMLER: SÜREKLİ ARIYORDU

İddiaları, “Kendisini tanımam” diyerek reddeden Burhan Kuzu’nun Zindaşti bağlantısını Cumhuriyet, yemek yerken çekilmiş fotoğrafını yayımlayarak ortaya çıkarmıştı. Zindaşti’nin tahliyesine ilişkin soruşturma başlatan HSK’nin görevlendirdiği müfettişlere ifade veren cumhuriyet savcısı Ercan Devrim ile hâkimler Özkan Gürel ve Ersin Öztürk “Sürekli arıyordu. İran ile ilişkiler için serbest kalmalı diye” diyerek Kuzu’nun Zindaşti’nin tahliyesi için yaptığı baskıları detaylarıyla anlatmıştı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Ve son olarak önceki gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, Burhan Kuzu’nun “yargıya baskı yaptığı” iddialarına ilişkin inceleme başlattı.

Burhan Kuzu hakkında inceleme başlatıldı

ZİNDAŞTİ’NİN SUÇLANDIĞI CİNAYETLER

Yunanistan’da 2 ton 100 kilo uyuşturucunun yakalanmasından sonra 14 Haziran 2014’de İstanbul’a gelerek en son Zindaşti ile görüşen İran asıllı Esfandiyar Ridi kayıplara karıştı. Öldürüldüğü düşünülüyor.

Polis tarafından kırmızı bültenle aranan Çetin Koç, 4 Mayıs 2016 günü Dubai’de 2 tetikçi tarafından öldürüldü. Zindaşti tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.
30 Nisan 2017’de Maslak’ta İranlı asıllı İngiliz vatandaşı işadamı Saeel Karimian silahı saldırıya uğradı. Düzenlenen saldırıda işadamı Karimian ile yanında bulunan Kuveytli iş ortağı Muhammed El Muhtari, öldürüldü. Yapılan çalışmalarda cinayette 3 kişi yer almıştı. İkisi tetikçi biri ise şofördü. Aracı kullanan kişi Zindaşti’nin adamlarından Ali K. çıktı. Tetikçilerin yurt dışına kaçtığı olayda Ali K. halen yakalanamadı.

Burhan Kuzu’yla yemekte görüntülenmişti: Ajan cinayetinde yine aynı isim iddiası

Zindaşti tahliye edildikten sonra kayıplara karıştı. Yurt dışına kaçtığı ileri sürülen Zindaşti’nin tahliyesinden sonra da İstanbul’da işlenen cinayetlerde rol aldığı belirtiliyor. Bu iddialara göre Zindaşti İstanbul’da iki ayrı cinayetin de emrini verdi?

Kadıköy Bağdat Caddesi 7 Nisan 2019’ da Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi dosyasında azmettirici olarak aranan İlhan Ünğan silahlı saldırıya uğradı. Ünğan, hayatını kaybetti. Bu cinayetle ilgili Zindaşti’nin avukatı İlker Dağlı ve olay sırasında Ünğan’ın yanında olan Tolga Hakan Ceyhan aranıyor.

Burhan Kuzu, Naci Şerifi Zindaşti ile hiçbir ilişkisinin olmadığını söylemiş ancak daha sonra birlikte aynı masada fotoğrafları çıkmıştı.