Burası tarikat köyü Menzil! Özel yol, otogar, hastane, lüks binalar…

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 12:57 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 1:09 am

Gazeteci Canan Kaya Menzil tarikatı kontrolündeki Menzil Köyü‘nü gezdi. Görüntüleri TELE1’de yayınlanan köyde özel yoldan otogara, hastaneden lüks binalara yok yok…

Gazeteci Canan Kaya Adıyaman’da bulunan Menzil tarikatı kontrolündeki Menzil Köyü’ne gitti. Özel yoldan otogara, hastaneden lüks binalara hiçbir eksiğin bulunmadığı köyden görüntüler TELE1’de Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Taksim Meydanı’nda yayınlandı.

İzlenimlerini anlatan Kaya “Orada bir sosyal tesis var. Kadınlar ve erkeklerin kullandığı. Erkeklerin olduğu yerde çekimler serbest iken, kadınların olduğu yer çekim yapmak tamamen yasak” dedi. ‘Gavs’ olarak nitelenen ve tarikat şeyhi Abdulbaki Erol’un kaldığı evi de görüntüleyen Kaya’nın izlenimleri şöyle:

“Menzil Köyü’ne doğru ilerliyorsunuz bozuk yol çift şeritli duble yola dönüyor. Menzil’in içine kadar devam ediyor bu yol. Menzil’i geçtiğinizde yol yine bozuk. Menzil’e özel yol yapılmış. Köye yaklaştığınızda sol tarafta Buhara Evleri’ni görüyorsunuz. Bir tatil köyü olarak görebilirsiniz. Menzil bu binaları yapıp kişilere satıyor. Böyle işleyen bir sistem.

Şimdi köydeyiz. Bu bir hastane. Göçeri Hastanesi… Biraz ilerlediğimizde yine Buhara Evleri’ni göreceksiniz. Semerkand mimarisiyle yapılan bir otogar göreceksiniz. ATV var. Burası bir köy. Görünce bende şaşırdım. İlkokul… Olması gerekir bunu saymayalım. Biraz daha ilerlediğinizde AVM tarzı binalar ve ‘Gavs’ olarak nitelenen şeyhin evini göreceksiniz.

Sokaktaki insanlara baktığımızda erkeklerin çok olduğunu göreceksiniz, kadın çok az. Bir Petrol Ofisi mesela. Bu arada buradaki tüm işletmeler hepsi tarikatın işlettiği yerler, devlet kurumları hariç. Biraz sonra Gavs’ olarak nitelenen Abdülbaki Erol’un evi… Bahçesinde yine Semerkand mimarisiyle yapılan kocaman bir cami var. Bir sosyal tesis var. Kadınlar ve erkeklerin ayrı kullandığı. Erkeklerin olduğu yerde çekimler serbest, kadınların olduğu yer çekim yapmak tamamen yasak. Ben gizli çekim yaptım…”

Lüks araçlı çakarlı konvoy! Menzil Cemaati’nde tarikat liderine yapılan karşılama tepki çekti

Menzil tarikatının tövbe seansı yeniden gündem oldu