Burak Yılmaz’dan ayrılık açıklaması: Yönetimin zor durumda olduğunu biliyorum

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 6:34 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 6:34 pm

Beşiktaş’tan ayrılarak Lille’e transfer olan Burak Yılmaz, Siyah-Beyazlı takımdan ayrılışı hakkında açıklamada bulundu. Burak, “Bana bir teklif geldi. Teklif gelince yönetimle konuştuk. Nasıl düşünürüz ne yaparız diye bir karar aldık. Karar ortak alındı. Yönetimin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Kırgınlık asla yok” dedi.

Burak Yılmaz, Beşiktaş’tan ayrılışı hakkında konuştu. Burak, TRTSpor’a yaptığı açıklamada ”Yönetimin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Kontratımla ilgili vazgeçtiğim şeyler oldu, gelecek sezonki kontratımdan da vazgeçeceğim şeyler olurdu. Ne yaparsam yapayım kulübümün karşılayamayacağı şeyler vardı. Büyük bir tutarı da bıraktım. Ben gereğini yaptım ama olmadı. ” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’ın açıklamaları şöyle:

“Bana bir teklif geldi. Teklif gelince yönetimle konuştuk. Nasıl düşünürüz ne yaparız diye bir karar aldık. Karar ortak alındı. Yönetimin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Kontratımla ilgili vazgeçtiğim şeyler oldu, gelecek sezonki kontratımdan da vazgeçeceğim şeyler olurdu. Ne yaparsam yapayım kulübümün karşılayamayacağı şeyler vardı. Büyük bir tutarı da bıraktım. Ben gereğini yaptım ama olmadı. Beraber alınmış bir karardı. Beşiktaşımız için hayırlısı olsun. Büyük bir yükten kurtuldular. Bir yıl boyunca az ödeme almıştım. Bazı arkadaşlar gibi bunu sorun etmedim. Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi zamanlarında paranın P’sini konuşmadım. Uzun süre para almadan devam ettim ama bunun lafını yapmadım. Bunu herkes biliyor. Benim ayrılışım maddiyatla ilgili değil. Ayrılışımın maddiyatla ilgili olması gerekiyordu. Ne kadar gol atarsam atayım maddiyatta kulübe yardımı olmayacaktı. FFP ve kulüp limiti var. Hepsini konuştuk ve bu kararı aldık. Kırgınlık asla yok.”

“YABANCI KURALINA KATILMIYORUM”

O gün Başakşehir’in şampiyonluk günüydü. Gereksiz gündem yaratmak istemedim. Konu yabancılarla ilgiliydi. Ben Drogba, Sneijder, Atiba, Jaja, Colman gibi oyncularla oynadım. Karakterli oyuncularla oynadım. Bu oyuncuların parayı sorun ettiklerini görmedim. Şimdi ülkemizde yabancı sınırı çıktı. 3 Türk oyuncuyu mecbur kılan bir sistem. Herkes buna karşı çıkıyor. Ben buna saygı duyuyorum ama katılmıyorum.