Burak Sergen’in nafaka isyanı! “Hapse gireceğim için korkuyorum”

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:23 am

Burak Sergen, 2018 yılında ayrıldığı eski eşi Işıl Sergen ile “nafaka davası” haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Sadakatsiz dizisinde rol alırken koronavirüse yakalanan ve uzun süre entübe olarak tedavi edilen Burak Sergen, 2018 yılında anlaşmalı olarak boşandığı Işıl Sergen ile “nafaka davası” haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. 19 yıl süren evlilikten Cansın adında bir oğlu olan Sergen, nafakayı ödemeyemediği için üç ay hapis cezası aldığını açıkladı.

“PROTOKOLE NAZARAN NAFAKA BİR SENE SONRA ARTIYOR”

Mağdur olduğunu dile getiren Sergen şunları söyledi:

“Bir konut, üç otomobil, Ankara’da annemin bir meskeni ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğim; beş kardeşe bölünmüş babamın bir meskeninin parasının hacizi çocuğuma ve eski eşime verildi. Eğitim, spor masrafları, spor masrafları, tatil sarfiyatları… Bunların hepsini ben ödüyordum. 18 bin TL nafaka karşılığında anlaştım. Çocuğumun üstün kaidelerde olmasını istediğim için onayladım ve nafakayı daima yatırdım. Protokole nazaran nafaka bir sene sonra artıyor. Eğitim konusunda anlaşamadık. Bir sene içerisinde üç okul değiştirip, çocuğu sınıfta bıraktırdı. Bu eğitimde uyuşmazlıktır. Bana sorulmadan başına nazaran hareket ediyor ve bilgi vermiyor, sonrasında öğreniyorum.

“ÜÇ AY MAHPUS CEZASINA ÇARPTIRILDIM”

Nafaka yükseleceği vakit de anlaşamadık. 18 bin TL’den 25 bin TL’ye çıkarıp, anlaşmak istedik. 70 bin TL talepte bulundu. Biz bu parayı ödeyemiyoruz. Ben bu yüzden üç ay mahpus cezasına çarptırıldım. Şu an cezanın itiraz mühletini bekliyoruz.

“MESLEK HAYATIMI DA TEHLİKEYE ATIYORUM”

Londra’ya tatile gidiyorlar, faturası bana geliyor, Bodrum’a gitmiş faturası bana geliyor. Hani ortak karar verilecekti, protokolde bu türlü yazıyor. İtiraz kabul edilmezse cezamı çekeceğim mecburen. Çocuğum için girer üç ay yatarım lakin bunu çocuğa bunu nasıl açıklayacaksınız? ‘Babanı mahpusa gönderdim’ mi diyeceksin? Bütün çalıştığımı, mal varlığımı nafakayı ödemek için kullandım. Mahpusa gireceğim için korkuyorum. Meslek hayatımı da tehlikeye atıyorum. Tüm bunları oğlum için göze alıyorum. Bunu da söylemeyecektim lakin nafaka ödemek için kredi çekip, yeniden ödedim. Bodrum’da bir meskenimi sattım ve yüklü bir ödeme yaptım.

“YALNIZCA NAFAKA ÖDEYEBİLMEK İÇİN ÇALIŞTIM”

Covid-19 devrinde ağır bir hastalık geçirdim. Buna karşın yeniden setlere gittim. Yalnızca nafaka ödeyebilmek için çalıştım. Nafaka 70 bin TL’ye çıktığı için ödeyemedim zira ödeyecek durumum yok. Mahkeme kararı ile 20 bin TL’ye çekilirse ödeyeceğim, kaçmıyorum ki!”

Burak Sergen taburcu oldu