Burak Oğraş cinayetinde ‘delil karartmak’la suçlanan eski emniyet müdürü İYİ Parti’den aday adayı oldu

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 10:50 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 11:58 am

Antalya’da 2011 yılında, Rixos Otel’de 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada ‘delil karartma’ ile suçlanan dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Burak Oğraş cinayetinde delilleri karartmakla suçlanan dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İYİ Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen tanınan Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Antalya’daki Rixos Lares Hotel’de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın cansız bedeni otelin tahsis ettiği pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulunmuş, 2011 yılında savcı Ümit Yaşar Özdemir tarafından başlatılan soruşturmada gelişme kaydedilmemişti.

Hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş ise etkin bir soruşturma yürütülmediğini ve otel sahibinin kimliğinin etkisiyle olayın örtbas edildiğini ileri sürmüştü.

RİXOS’TA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü ve baba Murat Oğraş’ın ‘delilleri karartmaya çalışmak’ ile suçladığı Ali Yılmaz ise olayın üzerinden 1 sene geçmesinin ardından Rixos Otel’de Yönetim Kurulu Direktörü olmuştu.

Hakkında FETÖ suçlamasıyla dava açılan Yılmaz, 2021’de bu davadan beraat etti. Yılmaz’ın 22 Ağustos 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu onayıyla alınan rütbeleri de bu yılın başlarında mahkeme kararı ile yeniden verildi.

Memleket Partisi kurucusu CHP’den, Mesut Yılmaz’ın oğlu İYİ Parti’den aday adayı