Burak Elmas’ın ibra edilmemesi sonrası Eşref Hamamcıoğlu’ndan adaylık açıklaması

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 3:59 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 3:59 pm

Galatasaray Kulübü’nde son yapılan seçimde başkan adayı olan ve Burak Elmas’a 41 oyla mağlup olan Eşref Hamamcıoğlu’ndan açıklamalar geldi. Hamamcıoğlu, “Yeniden aday olma konusunu ekibimle değerlendireceğim.” dedi.

Galatasaray Kulübü’nün 2021 yılı olağan genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede, Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali yönden ibra edildi.

İşte Burak Elmas’ın ibra edilmemesinin 5 nedeni

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, genel kurul toplantısında idari olarak ibrasızlık kararı çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Hakkınızı helal edin. Bizler acilen önümüzdeki hafta tüzüğümüzün gereği 87.22. maddenin gereğini yerine getirerek, vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız” dedi.

Bu açıklama sonrası Sarı Kırmızılı ekipte seçim hareketliliği başladı. Son seçimde aday olan Eşref Hamamcıoğlu, Sabah’a özel açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY CAMİASINI BİLEN BİR KİŞİYİM”

Hamamcıoğlu, “Genel kurulda Burak Elmas’ın başarısı ya da başarısızlığından ziyade verilen vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bir irade konuldu. Galatasaray Genel Kurulu’nda popülist söylemlerin prim yapmadığını görmüş olduk. Fatih Terim’in gönderiliş şeklinin Burak Elmas’ın ibra edilmemesinde ilgisi var mıdır, bilemiyorum. Genel kurulumuz bir karar verdi. Ben son seçim yarışını binde 8 gibi bir oy farkıyla ikinci bitirmiştim. Yeniden aday olma konusunda ekibimle değerlendireceğim. Ben Galatasaray camiasını bilen, camianın değerlerine vakıf bir kişiyim” dedi.