Burak Elmas: Yaptığımız iyi şeyler konuşulmuyor

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 7:20 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 7:20 pm

Galatasaray Kulübü olağan divan kurulu toplantısı sonrasında konuşan başkan Burak Elmas, kulüne yapılan faaliyetleri kişisel başarı göstermediklerini belirterek, “Yaptığımız iyi şeylerden bahsedilmezken, negatif şeyler daha çok konuşuluyor” dedi.

Galatasaray Kulübü  olağan divan kurulu toplantısı, Nef Stadı’ndan gerçekleşti. 5 saat süren mary ayı toplantısından sonra Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu.

Burak Elmas, 26 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağan idari ve mali genel kurulda üyelerin kendi yönetim kurullarının 6 aylık dönemini değerlendireceğini hatırlatarak, “Galatasaray Kulübünün üyelerinden oluşan genel kurulda her türlü iradeye saygı duyuyoruz. 6 aydır elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

6 AYDA CİDDİ ŞEYLER YAPTIK

Yaptıkları her işte Galatasaray‘ın geleceğini düşünerek hareket ettiklerini anlatan Elmas, “Yaptığımız her işte Galatasaray’ın bekasını, geleceğini, kendimizden çok daha fazla düşünerek; doğru olan kararları almak için mücadele ediyoruz. Çok çalışıyoruz. Daha çok işimiz var. 6 aylık kısa sürede ciddi şeyler yaptık. Bunların kredisini kendimize almaya değil, Galatasaray’ın başarısı olarak göstermeye çalışıyoruz. Belki de hata yapıyoruz, bilmiyorum. Yaptığımız iyi şeylerden bahsedilmezken, negatif şeyler daha çok konuşuluyor. Vicdanımız çok rahat, üyelerin aklı selimine güveniyoruz.” diye konuştu.

ELMAS: AYNI TEPKİYİ VERİYOR MUYUZ?

Kulüpte yaşanan konuları, sorunları veya başarıları kimseye zimmetlemediklerini vurgulayan Elmas, şunları söyledi:

“Gerçek samimiyet, tüzüğü ben delince, sen delince aynı tepkiyi veriyor muyuz? Eski başkanlara, sevdiğimiz başkana hakaret edilince, sevmediğimiz başkana hakaret edilince aynı tepkiyi veriyor musun? Galatasaray’da üyeler linç edildiğinde aynı tepkiyi veriyor musun? O değerler kitapçığını hayatında yaşıyor musun? Geçmişte sevdiğin, yanında olduğun arkadaşın hata yaptığında, Galatasaray sevgini ön plana çıkararak; Galatasaray’ın değerleri çerçevesinde tepki koyabiliyor musun? Konuları, sorunları kişilere zimmetleyip; onlarla derdimizi gördükten sonra yaşamaya devam ediyoruz.”

Amaçlarının Galatasaray’ı ileriye taşımak olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Elmas, “Bizim vicdanımız çok rahat. Bu mücadeleye girerken arkadaşlarıma söylemiştim. Takdir edilmemeyi, doğruları yapmak için radikal kararlar almamız gerektiğini unutmamalarını söylemiştim. ‘6 ay sonra sanki 4-5 sene hizmet etmiş gibi eleştiri alacağımızı göz önüne alarak göreve gelin’ demiştim. Galatasaray’ın geleceği için önemli kararları almak adına eleştirilere göğsümüzü germeye hazır olduğumuzu bilerek görev aldık.”

Galatasaray’ın stadı Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi