Burak Elmas: Beşiktaş maçını erteleme talebi bizden gelmedi

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 5:45 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 5:45 pm

Barcelona maçından sonra Türkiye’ye dönen Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş maçının erteleme talebinin kendilerinden gelmediğini açıkladı. Elmas, “Bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir” dedi.

Galatasaray, Süper Lig’in 29. haftasında 14 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek olan Beşiktaş derbisinin ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurdu.  Galatasaray Başkanı Burak Elmas,  İspanya’daki Barcelona maçı dönüşü İzmir Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Barcelona maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmas, “Çok zorlu bir maçtı. Oyuncularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ederim. Çok güzel bir mücadele ortaya koydular. Rakibimiz çok kuvvetli bir takım. Bu beraberliği çok büyütmemek gerekiyor. Bu beraberlik, biz İstanbul’da tur atlarsak değerli. Bu disiplinle devam edip çeyrek finale çıkmayı hak etmemiz lazım. Taraftarımızın önünde bu mücadeleyi verebilecek olmak çok büyük bir sonuç. Taraftar takımlarını yalnız bırakmayacaktır. Avrupa, Galatasaray’ın çok önem verdiği bir kulvar. Kuruluş amacımız. Bunu tekrar Galatasaray gösterdi. Bu puanlar Türk futboluna da katkısı olacak. Geçmişte Türk takımları, Avrupa kupalarına direkt katılım hakkı elde ettilerse bunun en önemli sebebi Galatasaray’ın Avrupa’da üst üste elde ettiği başarılar ve toplamış olduğu puanlardır” dedi.

BİR MAÇIN ERTELENMESİ DEĞİL, ÜLKENİN PUAN ALMASI MESELESİDİR

Beşiktaş maçının ertelemesi için TFF’ye başvurulması ile ilgili konuşan Burak Elmas, erteleme talebin kendilerinden  gelmediğini belirterek, “Önce TFF, Kulüpler Birliği’ne sordu. Başkan da bunu kulüplere sundu. Biz Galatasaray olarak net olarak görüşümüzü belirtmiştik. ” dedi. Burak Elmas’ın Beşiktaş maçıyla alakalı açıklaması şöyle:

 “Olumsuz hava şartlarında birkaç faktör var. İlk olarak uçağımızın İstanbul’a inip inemeyeceği konusu. İkincisi de kar yağışı olduğu zaman hem antrenman hem kendi sahamızda ciddi saha problemleriyle karşı karşıya kalma durumumuz var. Geçmişte bu sebeple çimimizi kaybettik. Üst üste hem Beşiktaş hem Barcelona maçları var. Dolayısıyla Galatasaray’ın düzgün bir sahada mücadele etmesi Barcelona karşısında çok önemli. Bu teklif bizden gelmedi. Önce TFF, Kulüpler Birliği’ne sordu. Başkan da bunu kulüplere sundu. Biz Galatasaray olarak net olarak görüşümüzü belirtmiştik. Sahaların bozulmaması, sakatlıkların olmaması ve güzel oyunun etkilenmemesi için erteleme fikrine sıcak bakacağımızı belirtmiştik. Ancak dediğim gibi bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir. Bizim önemli gördüğümüz konu bu. Bu konuda da çok spekülasyon yapmayı gereksiz buluyorum. Biz gerekli talebimizi yaptık. Beşiktaş ile bir görüşmemiz olmadı. Biz TFF ile görüşüyoruz. Zaten teklifi ilk onlar yapmıştı. Beşiktaş Kulübü’nün bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. Sanırım onlar da daha iyi bir sahada, daha iyi bir şartlarda oynamak isteyeceklerdir. Biz daha büyük resme bakıyoruz. Ufak kavgalara, mücadelelere değil, Avrupa’da çok daha büyük bir resmin içerisinde Türk futbolunun olmasının önemini düşünüyoruz. Bir maç ertelendi ya da ertelenmedi konusu değil. Ülke puanını ilgilendiren bir durum. Avrupa’daki puanlarımız düşmüş durumda ve şu anda tek temsilci Galatasaray’dır. Burada da en iyi şekilde Galatasaray’ın Avrupa’da temsil etmesi ve diğer takımlara da yarayacak puanlar almasını arzu ediyoruz”

 

HAKEM KARARI SPEKÜLASYONLARA SEBEP VERİR

MHK’nin hakemleri görevden almasıyla ilgili de konuşan Elmas, sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz bir açıklama yaptık. Bu hakemlerle ilgili bizim en başından beri Galatasaray olarak, hakemlerin isimleriyle değil, sistemin işleyişi ve şeffaflığı ve değerlendirme kriterleriyle ilgili sorunumuz var. Eğer siz bu sistemi şeffaf çalışır bir hale getirmezseniz, hakemliğe devam etmeyecek isimlerin neden devam etmediklerinin sebeplerini net olarak ortaya koyamazsınız aynı kaos devam eder. Nitekim öyle oldu. Biz bunu sezon başından beri söyledik. Sezon başında ben bu konunun halledilmemesi halinde yeni bir kaos sezonunun başlayacağını söylemiştim. Maalesef o günkü çağrımız cevap bulmadı. Hakikaten bir kaos sezonu gerçekleşiyoruz. Açıkçası kalan hakemler neden kaldı ? Gidenlerin gitmesine neden karar verildi ? Gözlemciler ilgili kararlar hangi kriterlere göre verildi bunları bilmiyoruz. Son 10 hafta ciddi anlamda spekülasyonlara sebep verebilecek bir karar alındı. Keşke zamanlaması devre arası ya da sezon sonu olsaydı. Niye bu kadar acele edildi bilmiyorum. Bizim biliyorsunuz Elit Lig’deki U19 maçımıza hakemin geç atanması sebebiyle, maç geç başladı. MHK’de de bu sebeple bir kaos yaşandığını görüyoruz. Bugün başka bir kulübün maçına atanan hakemin değişmesi gibi konular da var. Biz bu işin kişiler etrafında değil, şeffaf, hiçbir takımı gözetmeden, TFF içinde ya da dışardan Türkiye futbolu üstünde bir güç gösterisi yapmadan, son derece şeffaf, sadece Türk futbolunun ve kulüplerin lehine olarak çözülmesini istiyoruz. Görünen o ki bu alınan karar öyle olmadı. En azından sonuçları öyle gözükmüyor. Dediğim gibi istediğimiz bir değişim ama değişim bu değil. Biz istediğimiz sistem değişikliğinin tüm takımlar adına şeffaflığın, adaletin savunucusu olmaya, bunu arzu, talep etmeye devam edeceğiz. Türk futbolunda maalesef son zamanlarda özellikle dışardan, hatta bazı kulüplerin bir arada daha güçlü olduğunu göstermeye ihtiyaçları olduğunu, bununla ilgili birtakım baskılar yaptıklarını, birtakım değişiklikler istediklerini görüyoruz. Bu Türk futboluna fayda etmez. Kimsenin güçlü olduğu değil, toplu olarak kulüplerin güçlü olduğunu, Türk futbolunun güçlü olduğu bir sisteme ihtiyacı var. Zaten birkaç kulübün güç gösterisi yapması sonucu Türk futbolu buraya geldi. Geldiğimiz noktadan ileriye de geçmiş alışkanlıklarla gidemeyeceğimizi biliyoruz.”

TFF’nin hakem ‘kararına’ Başakşehir tepkisini sürdürdü: MHK acilen istifa etmeli

MHK Başkanı sessizliğini bozdu: Listenin tamamını ben hazırladım