Burak Elmas: Bazı kararları içim acıyarak da olsa almak zorundayım

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 6:37 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:08 am

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim ile yolların ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Elmas “Ayrılık hiç olaylı olmadı. Yollarımızı ayırmamız da Galatasaray’a yakışır bir şekilde oldu.” dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, düzenlediği basın toplantısında Galatasaray camiasına bomba gibi düşen Fatih Terim ayrılığı hakkında yorumlarda bulundu. Elmas’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

”Hepimiz Galatasaray’ın iyiliğini istiyoruz ama sonuçta ben başkanım ve en doğru kararı vermek için görevli benim. Ayrılık hiç olaylı olmadı. Fatih hoca, öncelikle çok sevdiğim biri ve divan kurulu üyemiz, teknik direktörümüz. Yollarımızı ayırmamız da Galatasaray’a yakışır bir şekilde oldu”

Fatih Terim görevdeyken yerine başka bir hocayla görüşmediğini söyleyen Elmas “Hocamız görevdeyken, başka bir hoca ile görüşmedik. Galatasaray başkanının, futbol paydaşlarıyla ilişkisi olması ve sürekli görüşmesi son derece normaldir. Ben, birçok kulüp başkanıyla ve teknik direktörle görüşüyorum. Bunu Fatih Terim için söylemiyorum, başkası görevde olsa da aynı şekilde” dedi.

“BAZI KARARLARI İÇİM ACIYARAK DA OLSA ALMAK ZORUNDAYIM”

Galatasaray’ın eski sporcularından olan Ahmet Çalık’a da baş sağlığı dileyen Elmas sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok önemli bir kurum yönetiyoruz. Kararları sevgi üzerinden alamayız. Galatasaray için doğru bildiğim kararları bazen üzülerek de olsa içim acıyarak da olsa almak zorundayım”

“Galatasaray, fikri hür, vicdanı hür bir toplumdur. Değerlerinde her şeyi sorgulamak ve eleştirmek vardır. Fakat Galatasaray’ın değerlerinde aynı zamanda bir üslup vardır. Bu üslup bizim için çok önemlidir. Bizi diğer kulüplerden ayıran budur. Sorgulara ve eleştirilere saygıyla yaklaşan bir başkanım. Yönetim kurulu arkadaşlarım da aynı değerleri benimle birebir paylaşıyorlar”

Bazı haber kaynaklarında yayılan haberlerin artık iyi niyetli gözükmediğini belirten Elmas “Galatasaray başkanlık sistemidir. Konuşulur, tartışılır sonuç olarak başkan karar verir.” dedi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR BELLİ OLDU

Fatih Terim’in ayrılığı sonrası teknik adam arayışına giren Galatasaray Başkanı Burak Elmas “Ben bu görüşmeleri ilk yaparken Fatih Terim’in altında yer alması gerektiğini düşündüm. Domenec Torrent ile yardımcılık için görüştük ancak gelişmeler sonrasında teknik direktörlük için anlaştık. Domenec Torrent için yardımcı düşünüyoruz. Türk olabilir. Birçok isimle görüşüyoruz. Zaten anlaşınca bunun haberini duyarsınız.” dedi.

Fatih Terim Florya’ya böyle veda etti