BUPAR’dan TELE1’e özel “mülteci” anketi! Yurttaşlar “Geri gönderilsin” diyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 1:29 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 1:29 am

BUPAR Araştırma ve Danışmanlık şirketi mülteci sorunu anketini TELE1’de açıkladı. BUPAR’ın anketine göre yurttaşlar mültecilerin güvenlik sorunu yarattığını söyledi.

BUPAR araştırma şirketi Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay’da 800 kişiyle  yaptığı mülteci araştırmasını TELE1’de açıkladı. Araştırmaya göre yurttaşlar mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini ve mültecilerin güvenlik sorunu yarattığını belirtti.

Mülteci göndermesi yaparak Gaznelilerin yıkılışını anlattı sosyal medyada gündem oldu

İşte BUPAR’ın mülteci araştırmasının sonuçları:

Suriye Afganistan’dan ilinize gelen mültecilerin sayısı amı çok mu yoksa yeterli mi Sorusuna katılımcıların yüzde 59’u Çoktur yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 22,2’i “Yeterlidir. Ne az ne çoktur. Bu kadarı yeterli daha fazla gelmesin” derken yüzde 18,8’i ise yanıt vermedi. Katılımcıların hiç birisi “Azdır” cevabını vermedi.

Türkiye’ye gelen mültecilerin ülkemizde kalmalı mıdır yoksa güvenli bir şekilde geri gönderilmeli midir? sorusuna ise katılımcıların yüzde 79’u “Geri gönderilmeli” yanıtını verirken yüzde 20,3’ü fikir belirtmedi. katılımcıların yüzde 0,4’ü ise “Kalmalılar” yanıtını verdi.

Mülteciler ülkemiz için güvenlik sorunu yaratıyor mu sorusuna ise katılımcıların yüzde 56,4’ü “Evet güvenlik sorunu yaratıyor” derken yüzde 22,2’si “Hayır güvenlik sorunu yaratmıyor” dedi. Yüzde 21,4’ü ise fikir belirtmedi