BUPAR Araştırma Kurucusu Akaltun: YRP, AKP’nin stratejisini yerle bir etti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 10:44 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 11:20 pm

BUPAR Araştırma Kurucusu Erdal Akaltun, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da aday çıkarmasının ardından AKP’nin seçim stratejisinin yıkıldığını belirterek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun halk nezdinde bir adım önde olduğunu söyledi.

Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak 2024 Yerel Seçimleri’ne kilitlenmiş durumda. TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında konuşan BUPAR Araştırma Kurucusu Erdal Akaltun, İstanbul seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Türkiye İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için önemli bir kazanım olduğunu belirten Erdal Akaltun, Yeniden Refah Partisi’nin de İBB Başkan Adayı çıkarmasının ardından Ekrem İmamoğlu’nun halk nezdinde bir adım önde olduğunu söyledi.

DEM VE YRP DETAYI

Akaltun şu ifadeleri kullandı:

“DEM Parti ile yapılan Türkiye İttifakı da önemli bir kazanım oldu İmamoğlu için. Esenyurt’ta ve Akdeniz ilçesindeki adayların tercihleri ve Türkiye’nin birçok noktasındaki zımni ittifaklarla toplum giderek bir karar verecek. Her seçmen kendi bölgesinde iktidara karşı olan birisini mi yoksa yarışanları mı seçecek. Bu anlamda halk bazında Ekrem Bey’in bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Yeniden Refah İstanbul’da aday çıkarmasaydı, İstanbul’u Ekrem İmamoğlu kaybediyor algısı yerleşecekti. Türkiye’nin her yerinde Yeniden Refah, AK Parti’nin domino taşı gibi seçim stratejisini yerle bir etmiş durumda.”

Son İstanbul anketi açıklandı! Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?

BUPAR Araştırma Kurucusu Erdal Akaltun, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da aday çıkarmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun halk nezdinde bir adım önde olduğunu söyledi.

Kaynak: TELE1