Ekrem İmamoğlu’na kızıp profesör unvanını sildi

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 4:12 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 4:56 pm

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi için sarf ettiği “Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını” sözlerine kızıp, profilinde yer alan Prof. Dr. unvanını sildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu seyretmeye giden eşi Dilek İmamoğlu için, “Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok. Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense” demişti.

İmamoğlu’nun açıklaması sonrası İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav profilinde yer alan unvanı sildiğini açıkladı. Oktav profilinde unvanı İmamoğlu’nu protesto amacıyla sildiğini açıklayarak “Ekrem İmamoğlu’nun demecinden sonra profilimde yer alan Prof. Dr. unvanımı sildim. Unvanlar gelip geçicidir, esas olan vatanseverliktir” ifadelerini kullandı.