Bundesliga’da büyük hakem hatası! 12 kişi oynadılar

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 3:36 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar 3:36 pm

Almanya’nın en üst futbol ligi Bundesliga’daki bir maçta yaşanan hakem hatası gündem oldu. Bayern Münih ile Freiburg arasında oynanan maçta hakem Christian Dingert’in dikkatsizliği ile Bayern Münih sahada 20 saniye 12 kişi mücadele etti.

Almanya üst futbol ligi Bundesliga’da Bayern Münih, deplasmanda Freiburg’u 4-1 mağlup ederken, maçın önüne 86. dakikadaki hakem hatası geçti.

Bayern Münih 86. dakikada oyuncu değişikliği yaparak Coman’ın yerine sahaya Marcel Sabitzer’i aldı. Ancak Coman tabelada ismi yazmasına rağmen kenara gelmedi ve Coman bu anlarda topa da müdahalede bulundu. Bayern Münih müsabakanın 20 saniyelik bölümünü 12 kişi ile oynadı. Hakem Christian Dingert, durumu fark etmesinden sonra oyunu durdurarak Coman’ın oyundan çıkmasını istedi.

“KAFA KARIŞTIRICI BİR DURUM”

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan hakem Dingert, “Tamamen kafa karıştırıcı bir durum. Bayern Münih, iki değişiklik yaptı. Coman, oyundan çıkacağını anlamadı. Bu yüzden doğru olmamasına rağmen, kısa bir süre için sahada 12 kişi vardı. Bunu oldukça çabuk fark ettik ve oyunu durdurduk. Sonra kontrol etmek biraz zaman aldı çünkü VAR ile de durumu koordine etmek zorunda kaldık. Bizim için can sıkıcı bir olay çünkü maçın odak noktası haline geldi. Bunu maç raporunda not edeceğiz ve kararı federasyon verecek” ifadelerini kullandı.

“İTİRAZ ETMEYECEĞİZ”

Freiburg Teknik Direktörü Christian Streich yaşananlara itiraz etmeyeceklerini söyleyerek, “İtiraz etmeyeceğimizi ve itiraz etmek zorunda kalmayacağımızı düşünüyorum. Biz dizi kurallar var ve buna uygun hareket ediyoruz. Bizim ve Bayern Münih’in bununla bir ilgisi yok. Benim düşüncem bu şekilde” dedi.

“MAÇI ETKİLEMEDİ”

Bayern Münih Teknik Direktörü Julian Nagelsmann da yaşanan karışıklığın maçı etkilemediğini ifade ederek “8-10 saniye boyunca bir kişi fazlaydık. Maçı etkileyen bir an değildi” diye konuştu.

İsmail Kartal “ayıp oluyor” diyerek isyan etti