Bundan sonrası için Türkiye’nin işi AKP’yle zor – ANINDA MANŞET

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2020 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 10:34 am

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet’in bugün ki konukları, Prof. Dr. Abdullah Sayıner, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve eski CHP Milletvekili Haluk Pekşen oldu.

Güllü, gericilerin ve iktidarın hedef tahtasına koyduğu İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. “Bu hepimiz için tehlikeli bir süreçtir” diyen Güllü, “5 Ağustos’ta yapılması gereken AKP MYK toplantısı vardı. Bu MYK toplantısı İstanbul Sözleşmesi’ne ne yapılacağı konusunda alınacak bir karar vardı. Bugün öğrendik ki o toplantı iptal edilmiş. AKP içinde kargaşasının sürdüğünü ama bu kargaşada Cumhurbaşkanı’nın özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden, kadına karşı şiddetten elini ve ayağını, politikasını çekmeyeceğini inananlardan biri olarak konuşmak istiyorum her zaman” ifadelerini kullandı.

 

Pekşen, ekonomik kriz gündemini yorumladı.

“Bundan sonrası için Türkiye’nin işi AKP’yle zor” diyen Pekşen, “Parametreler büyük bir kasırganın geldiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

Pekşen, hedefteki İstanbul Sözleşmesi tartışmalarını yorumladı.

“Siyaset feodaliteden besleniyor” diyen Pekşen, “Feodalite bugün bahsettiğimiz kadına şiddeti de meşrulaştıran bir düzen üzerine kuruludur” ifadelerini kullandı.