Bulgaristan’dan Türkiye sınırına asker sevkiyatı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 11:49 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 11:49 am

Bulgaristan, Türkiye sınırından ülkeye yasa dışı geçişleri engellemek için sınıra 350 asker gönderdiklerini açıkladı.

Bulgaristan Savunma Bakanı Georgi Panayotov’un, Bulgar bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye sınırından Bulgaristan’a yasa dışı sığınmacı geçişlerini engellemek,
sınır polislerine destek olmak üzere 350 asker gönderildiğini açıkladı. Panayotov, Türkiye- Bulgaristan sınırına asker haricinde 40 parça askeri ekipman gönderildiğini de söyledi.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 2021 yılının ilk dokuz ayında 6 bin 500’den fazla kişi yasa dışı olarak Türkiye sınırından Bulgaristan’a geçiş yaptı.
Paylaşılan verilerin 2020 yılındaki geçişlerin üç katı olduğu belirtildi.

Bulgaristan, Afganistan ve Orta Doğu’dan gelen mültecilerin Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişindeki ana göç noktalarından bir tanesi.
Avrupa Birliği’nin (AB) sınırında olan Bulgaristan’ın Türkiye ile 259 km’lik sınırının bazı noktalarında hasar bulunan dikenli tellerden çitler mevcut.

Bulgar Parlamentosu’nun açıkladığı sayılara göre ağustos ayında 400 ila 700 askeri, Yunanistan ve Türkiye sınırına çit örmeye yardım etmeleri için gönderdi.
Bulgaristan AB içerisindeki en yoksul ülke olmakla birlikte şimdiye kadar yüksek sayıda göçmen kabul etmediği biliniyor.

Bulgar Parlamentosu’nun açıkladığı sayılara göre ağustos ayında 400 ila 700 askeri, Yunanistan ve Türkiye sınırına çit örmeye yardım etmeleri için gönderdi.