Bulgaristan Rus diplomatları sınır dışı ediyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 10:50 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 10:51 pm

Bulgaristan Rusya Federasyonu’nun Sofya’da görev yapan 70 diplomatını sınır dışı edecek.

Bulgaristan’da istifa eden hükümetin Başbakanı Kirili Petkov yaptığı açıklamada, Sofya’da görev yapan diplomatları ‘istenmeyen kişi’ ilan edeceklerini söyleyerek “Pazar günü 70 kapasiteli bir Rus uçağının dolu bir şekilde Moskova seferine çıkmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Petkov, “Her biri yabancı menfaatlerin lehine çalışan 70 diplomatı memleketlerine geri yollayacaklarını ifade eden Petkov, “Bu kişilerin büyük bir bölümü başka bilgi toplama servisleri için çalışırken, diplomatik zırhını sadece ‘paravan olarak’ kullanmıştır. Yabancı ülkelerin hükümetlerinin bizim iç işlerimize karışmaya teşebbüste bulunduklarında biz de karşı tavrımızı net koyarız. Tavrımız Rusya halkına karşı bir tutum değildir” dedi.

Rusya Büyükelçisi Eleonora Mitrofanova’nın Osmanlı-Rus savaşının sonu ve Bulgaristan’ın bağımsızlığının 144. yıl dönümünün kutlandığı 3 Mart Ulusal Bayramı’nda, Bulgaristan’ın Osmanlı’daki egemenlik mücadelesini Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa benzetmesiyle iki ülke arasındaki gerginlik tırmanmıştı.

Rusya’dan Avrupa’ya gaz uyarısı