Bülent Uygun: Fenerbahçe’yle uzak ara şampiyonluklar yaşarım

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 3:52 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 3:53 pm

Süper Lig’de son olarak Çaykur Rizespor’u çalıştıran Bülent Uygun, Fenerbahçe’yi çalıştırsa şampiyon yapabileceğini söyledi.

Süper Lig’de son olarak Çaykur Rizespor’u çalıştıran Bülent Uygun, Ajansspor’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı Fenerbahçe’yi çalıştırsa şampiyon yapabileceğini söyledi.

İşte Bülent Uygun’un çok konuşulacak o sözleri;

“TRANSFER POLİTİKASI HATALI”

Ali Koç, Fenerbahçe’nin ekonomik dar boğazdan kurtulması için büyük şanstır. Ancak hataları olmuştur. Doğru bir sportif direktörle çalışmadı. Neticesinde hatalı transferler yapıldı. Mesela Flamingo’daki Gabriel Barbosa, Ajax’tan Steven Berghuis, Montpellier’den Samba ya da Lille’den Renato gibi yıldız isimlerin alınmasını beklerdim. Eski tecrübeli futbolcularından akil insanlar grubunu oluşturmaması Ali Koç ve Fenerbahçe’ye pahalıya patladı. Gelen birçok futbolcu Fenerbahçe’nin büyüklüğünü anlayamadı. Şimdi bunun acısını çekiyorlar. Galatasaray derbisinde alınacak kötü bir sonuç işi daha kötü boyutlara götürebilir.”

ŞAMPİYONLUK İDDİASI

“Fenerbahçe’yi kötü yönetirsen taraftar ve kaliteli futbolcularla şampiyon olursun. İyi yönetirsen zaten şampiyon olursun. Çok iyi yönetirsen de uzak ara şampiyon olursun. Keyif alırsın… Aslında şöyle düşünmek gerek; Sakarya’yı, Kocaeli’yi Eskişehir’i Konya’yı, Sivas’ı gibi Anadolu’dan bir takım şampiyon yaparsan ömür boyu o kulübün kahramanı olursun. Esas mesele İstanbul takımlarını şampiyonluk yapmak değil Anadolu’dan şampiyon çıkarmak. Ben onu isterim. Zaten Fenerbahçe’ye hoca olursam uzak ara şampiyonluklar yaşarım.”