Bülent Kaya: Erdoğan, Soylu’yu bakanlıktan almayı planlıyor

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 3:14 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 5:56 pm

Saadet Partili Bülent Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu görevden almayı planladığını ancak 14 Haziran’a kadar bir sorun istemediği için sessiz kaldığını öne sürdü.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddialarda bulundu. Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Soylu’nun tutumundan rahatsız olduğunu ve bakanlıktan almayı planladığını öne sürdü.

Konya’nın yerel yayın yapan Kanal42’de katıldığı ‘Sümen6’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaya, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, Soylu’nun bu tutumundan rahatsız. İçişleri Bakanlığı’ndan alınmasına dair bir planı var ancak ortada bir Cumhur İttifakı var. Erdoğan, 14 Haziran’a kadar bir sorun istemiyor. Geçmişte bir tanışıklığımız olan AK Parti teşkilatlarında görev yapan arkadaşlarımız var. Zaman zaman dost meclisinde bu konular konuşuluyor. AK Parti içinde Soylu’dan rahatsız olan ciddi bir kesim var ama lider bir konu hakkında konuşmayınca herkes susuyor. Böyle bir partide bireysel rahatsızlıklar fazla olsa bile dile getirilemez. Cumhurbaşkanı Soylu ile ilgili olumsuz bir şey söylesin, en az 200 milletvekili bombardımana tutar Soylu’yu. Soylu, kendisini ön plana çıkarmak için AK Partilileri de rahatsız edecek şeyler yaptı. Soylu, Erdoğan ile birlikte var olduğunun da farkında. Soylu’nun bir kariyer planlamasının olduğunu unutmamak lazım. Bu videolar sonrası Soylu’nun siyasetteki ajandasını, beklentilerini mutlaka gözden geçireceğini ve değiştireceğini düşünüyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya

“SOYLU DİĞER BAKANLAR GİBİ SESSİZCE GİDEMEZ”

Sedat Peker’in iddialarının Soylu’nun siyasi hayatını etkilediğini ancak Soylu’nun diğer bakanlar gibi sessiz sedasız gidemeyeceğini belirten Kaya, “Gelinen süreçte Soylu’nun, seçmen gözünde çok ciddi bir irtifa kaybettiğini düşünüyorum. Bu yaşanan olaylar, Soylu’nun siyasi yaşamını yerle bir etti. Cumhurbaşkanı, Soylu’nun gelip ‘Bu işler ile ilgili herhangi bir kabahatim, suçum, günahım yok ancak benim ismim üzerinden hükümetin ve şahsınızın bu şekilde tartışma konusu yapılmasına gönlüm razı değil, ben istifa etmek istiyorum’ demesini memnuniyetle kabul ederdi. Soylu, bütün siyasi kariyerinin o gün biteceğini bildiği için diğer bakanlar gibi sessizce gidemez. Ulaştırma bakanını gece yarısı alabilirsiniz, ticaret bakanını gece yarısı alabilirsiniz ama Soylu meydan okuyor. ‘Beni alamazsınız’ demek istiyor. Bu kadar basit olsaydı emin olun Cumhurbaşkanı çoktan bir gece yarısı kararnamesiyle Soylu’yu görevden alırdı” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – Hadi Özışık günah çıkardı: Aracılık yapmadım

TIKLAYIN – Aracı Hadi Özışık ‘zorunlu açıklama’ yaptı! Silip Soylu’dan özür dileyerek yeniden paylaştı

TIKLAYIN – Hadi Özışık ifşasının ardından Süleyman Soylu’dan ilk açıklama

TIKLAYIN – Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti

IKLAYIN – Soylu’dan Sedat Peker’e: Karısının iç çamaşırına sığınan acizler

TIKLAYIN – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Hadi Özışık kararı

TIKLAYIN – Süleyman Özışık’tan Türkiye gazetesi kararı: Onurum kabul etmiyor