‘Bülent Ecevit, Kanal İstanbul’u önerdi ama sonra projeden vazgeçti’

Yayın tarihi: 19 Aralık 2019 Perşembe 3:32 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2019 Perşembe 3:33 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AKP hükümetinin ısrar ettiği ve Bülent Ecevit’in de projesi olduğunu iddia ettikleri Kanal İstanbul’la ilgili Meclis’te açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, tartışma konusu olan Kanal İstanbul’a ilişkin, DSP Genel Başkanı olan Bülent Ecevit’in projesi olduğu iddialarına yanıt verdi.

Toprak, Ecevit’in projeden vazgeçtiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Kanal İstanbul 1994’te Ecevit’in yerel seçimlerinde bir projesiydi. Ve ozaman İstanbul’da seçimlerden sorumlu kişi de bendim. Ama tarihi bir olayı burada düzeltmemiz lazım. O zamanlar bize akademisyenler, bilim insanları geldiler. Dediler ki “bu kanalın verimliliği yok, Montrö tartışmaya açılacak. Bu kanalı siz gündemde tutarsanız Türkiyenin başına böyle sorunlar gelir” deyip, Sayın Ecevit’le birkaç toplantı yapıldı. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. Ve Sayın Ecevit o günden sonra kampanya sunumunu yaptıktan sonra projeyi geri çekti. Bunu da TRT elinizde tüm basın elinizde oradan bakabilirsiniz. Bunu o zaman görüp Ecevit’in devlet adamı olarak geri çekilmesini sizler de yapabilirsiniz. Bu verimsiz, bu Türkiye’nin başına bela olacak, Montrö’yü tartışmaya açacak, bu hayali projeden vazgeçmenizi diliyorum”