Bülent Arınç’tan yerel seçim ‘itirafı’

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 5:42 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 5:42 pm

YİK üyesi Bülent Arınç, seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, yeni parti kuracağı konuşulan Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’

Ardından AKP Malatya İl Başkanlığı’na geçen Arınç, Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmeyeceğini ifade edip şunları söyledi:

Güçlendirilmiş ve icranın başında olan bir Cumhurbaşkanı var. Bütün bunlar süreç içinde mutlaka kabul edilecek, öngörülecek şeyler. Bir yıl içinde görüldü ki sosyal tesislerin ve bazı yerlerin Cumhurbaşkanlığı’ndan ziyade milli saraylarda kalması daha doğru. Bugün onun kararı alındı.

Bunun gibi Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile bazı rötuşlar yapılıyor. Milletvekilleri halkın taleplerini nasıl bakanlara iletecekler diye bir talep var. Bu noktada Meclis’te nöbetçi bakanlık uygulaması ve bakanların yasama çalışmalarında mutlaka bakan sıralarında oturması çalışması var.

Bülent Arınç: ‘Ödediğim vergiler nereye harcanıyor?’ diye sormak “Edepsizlik”

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Kendi hatalarımızda olabilir mutlaka. Çok büyük belediyeleri kaybettik. Malatya’yı nasıl kazandığımız için bayram ediyorsak, İstanbul’u da kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Hem de az buz değil 15 bin farktan 850 bin farka çıkmak gerçekten bizi üzdü. Bunun sebepleri üzerinde çalışıyoruz, az çokta biliyoruz. İstanbul ve Ankara’da belediyeler bizde ama biz seçim kaybediyoruz. 10 il 55 ilçe kaybedildi, bunlar bize üzüntü veriyor ama derhal toplanacağız. Allah’ın izniyle buraları büyük oy farkı ile yeniden kazanacağız. Birlik beraberlik, sabır ve sadakatle yola devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.