Bülent Arınç’tan ‘vakıf’ hamlesi

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 10:59 am - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 11:02 am

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘siyasetin eski ahlâkî ölçülerini özlediğini’ belirterek, “Bugün iç politikadan artık elini ayağını ‘mecburen’ çekmiş bir insan olarak, bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. Siyaset üzerine bir vakıf kurmak niyetindeyim. Bir siyasetçi nasıl yetişir, bunun örneklerini göstermemiz lâzım” dedi.

TV5’de yayınlanan ‘4. Güç’ programına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir vakıf kurma niyetinde olduğunu söyledi.

‘Siyasetin eski ahlâkî ölçüleri özlediğini’ söyleyen Arınç, şunları söyledi: “Siyaset üzerine bir vakıf kurmak niyetindeyim. Sadece siyasetin teorisi, nasıl yapılması gerektiği, bize ait ölçülerle, dünyevî ölçüler de olacak bunun içerisinde, bir siyasetçi nasıl yetişir, bunun örneklerini göstermemiz lâzım. Bugün iç politikadan artık elini ayağını “mecburen” çekmiş bir insan olarak bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnşallah sizin de bu konudaki desteklerinizi bekleyeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Geçen yılın kasım ayında katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Bülent Arınç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen tepki üzerine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmişti.

Arınç: Dünün mücahitleri bugün müteahhit oldu