Bülent Arınç’tan ‘Çakıcı’ tepkisi: Sessiz kalınmaması lazım

Yayın tarihi: 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:01 am - Güncelleme: 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:03 am

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından tehdidine ilişkin, “Tasvip edilecek tarafı yok. Meclis Başkanı’nın bu işe sahip çıkması lazım. Bir milletvekiline, bir siyasi parti liderine yapılmış tehdide sessiz kalmaması lazım” dediğini aktardı.

Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edilmesine ilişkin “Tasvip edilecek tarafı yok” tepkisini gösterdiğini aktardı.

Zeyrek bugünkü yazısında, Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş’ın yargılanma süreçlerine ilişkin yorumlarıyla gündeme gelen Arınç’ın program çıkışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile karşılaşarak ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunduğunu yazdı.

Zeyrek’in aktardığına göre, Arınç şu açıklamayı yaptı:

“Bu tehdit, Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almış gibi görünse de aslında demokrasiye yapılmıştır. Tasvip edilecek tarafı yok. Hem Meclis’e hem demokrasiye yapılmıştır. Meclis Başkanı’nın bu işe sahip çıkması lazım. Bir milletvekiline, bir siyasi parti liderine yapılmış tehdide sessiz kalmaması lazım.”

YAZININ TAMAMI