Bülent Arınç’ın açılışını yaptığı Halk Ekmek fabrikası satışa çıkarıldı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2022 Cuma 4:41 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 4:41 pm

Bülent Arınç’ın başbakan yardımcısı görevinde olduğu dönemde açılış törenine katıldığı İnegöl Belediyesi Halk Ekmek fabrikası, AKP’li belediye tarafından arazisiyle birlikte satışa çıkarıldı.

Bursa’nın AKP’li İnegöl Belediyesi, üzerinde, İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın bulunduğu araziyi ikinci kez satışa çıkardı.

Belediye, Bursa-Eskişehir yolu üzerindeki kavşakta yer alan fabrika ve arsası için ilk ihaleyi, 26 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’ye verdiği ilanla duyurmuştu. 8 Haziran 2022 tarihinde yapılan ihaleye 10’dan fazla teklif verilmişti. 12 milyon TL muhammen bedel üzerinden açılan ihalede fabrika ve arsasının değeri, açık artırmada 34 milyon 100 bin TL’ye kadar çıkmıştı. Ancak 34 milyon 100 bin TL teklifi veren Engin İnce, yatırdığı teminatı Belediye’ye bırakma pahasına arsayı almaktan vazgeçmişti.

İKİNCİ İHALE YAPILDI

İnegöl Belediyesi, bir kez daha Resmi Gazete’ye ikinci bir ilan vererek yeni bir ihale açtı. Belediye, ikinci ihalede muhammen bedeli 30 milyon TL olarak belirledi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, satış ihalesi 13 Eylül’de yapılacak. 2 bin 731 metrekarelik ekmek fabrikası arsasının Emsal: 1.20 Hmax=9.50 m imar hakkı bulunuyor. Bir başka ifade ile arsaya 3 katlı inşaat yapılabilecek ve yapılacak olan toplam inşaat miktarı, arsa büyüklüğünün 1.20’si kadar olabilecek. Arsanın konut dışı kentsel çalışma alanı olduğu belirtilen imar durumumda ayrıca, “Ekmek Fabrikası olarak kullanıma uygundur” ifadesi de yer aldı.

Eski AKP’li vekil CHP’ye katıldı