Bülent Arınç-Mehmet Metiner kavgasında Bahçeli tarafını seçti

Yayın tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 8:44 am - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 8:44 am

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile AKP’li Mehmet Metiner arasında başlayan tartışmaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu. Metiner, Bahçeli’nin kendisini arayarak destek olduğunu açıkladı.

Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği toplantıda AKP’nin kurucu kadrosundaki üç isimden biri olan Bülent Arınç, iktidara yakın gazeteciler için “Majestelerinin gazetecileri” ifadesini kullanmış, “Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir” demişti.

Arınç’ın sözlerine tepki gösteren Mehmet Metiner, “İsmini duymak istemiyoruz, yeter artık; inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun” demişti.

Bunun üzerine Bülent Arınç, Mehmet Metiner için “İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise yalan, iftira ve hasetten ibaret” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç’tan Metiner’e sert sözler! “Sen ne bir Kürt kadar mert, ne bir Müslüman kadar ahlaklısın”

‘AZ ÖNCE MHP’NİN BİLGE GENEL BAŞKANI ARADI’

Arınç-Metiner arasındaki kavga devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tartışmaya dahil oldu. Metiner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kendisini aradığını ve destek verdiğini söyledi.

Metiner, ”Az önce MHP’nin bilge genel başkanı saygıdeğer Devlet Bahçeli aradı. Destek sözleri benim için onurların en büyüğüdür. Kendisine en kalbi şükranlarımı hürmetle arz ederim” ifadelerini kullandı.

Metiner’den Arınç’a yanıt: Ahmak olanlarla işimiz yok

AKP’nin kurucusu Bülent Arınç: Kral çıplak demenin vaktidir