Bülent Arınç kavgayı büyüttü! Zavallı mitomani hastası

Yayın tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 11:41 am

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç’ın açıklamaları AKP içindeki tartışmayı büyüttü. Arınç’ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar’dan yeni açıklama geldi.

Şamil Tayyar, ;Bülent Arınç’ın eleştirilerinin ardından “Bir parti çatısı altındaysanız özgürlüğünüz disiplin kurallarıyla sınırlıdır” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Parti disiplini içinde yapıcı eleştiri, meşrudur, demokratiktir. Kimi zaman sınırlar da zorlanabilir. Ama liderinize güvenmiyorsanız, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsanız, o partide kalmazsanız. Yorumlardan, mesajlardan anlıyorum ki son twitim pek anlaşılmamış. Açalım o vakit. muhtereme diyorum ki; ‘liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?’”

ARINÇ UZUN METİN YAYINLAMIŞTI

Bülent Arınç, Tayyar’ın bu açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden uzun bir metin yayınladı. Arınç, “Fıkradaki mizah unsurunu çarpıtarak benim güncel siyaset hakkında konuşmaktan imtina ettiğimi düşünen bazıları beni korkaklıkla suçlamışlar. Çeşitli mecralarda yaptığım siyasi yorum, eleştiri hatta en doğal konuşmaları bile gündem olan biri olarak, doğruyu söyleyen, ciddiyet ve vicdan sahibi biri olarak bilinmek benim için yeterlidir. Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak endişesiyle kendi çevrelerinde tutuyorlar. Bunun örneklerini her zaman örmek mümkün. Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz. Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelamını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.” dedi.

‘CHP’nin oyları artıyor’ diyen Arınç, AKP’den gelen tepkilere Sezai Karakoç’un sözleriyle yanıt verdi

TAYYAR PSİKİYATRİYE SEVK ETTİ

Arınç’ın bu çıkışına Tayyar sessiz kalmadı. Tayyar, “Kurulacak çok cümle var ama kelime israfına değmez. Aynada başkasını gördüğünü sanan zavallı bir mitomani hastası. Artık benim değil psikiyatrinin konusu. Rabbim şifasını versin” sözlerini kullandı.

MİTOMANİ

Patolojik yalan, yalan söyleme alışkanlığıdır. Psikiyatride mitomani olarak tanımlanır. Hastalığa sahip kişilere mitoman denir. Mitomani yunanca muthos (efsane) ve latince mania (delilik) kelimelerinin birleştirilmesinden meydana gelmiştir. Psikiyatride pseudologia fantastica olarak da adlandırılmaktadır. Mitomani hastaları yeteri kadar araştırılmamış ve anlaşılmamıştır.

Mitomani hastalığı ilk kez 1891 yılında Alman doktor Anton Delbrueck tarafından tanımlanmıştır. O zamandan beri üzerinde çok fazla çalışma yapılmış bir konu değildir.