Bülent Arınç: Dünün mağdurları hukuksuzluğa göz yumuyor

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:22 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:22 pm

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararının ardından sosyal medya hesabından yargıya yönelik eleştiride bulundu. Arınç, “Dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, sosyal medya hesabı üzerinden yargının bağımsız olmadığını ifade etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’un hapis cezasına çarptırılmasının ardından açıklamada bulunan Arınç, “Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.” dedi.

YARGI YENİDEN SAĞLAM TEMELLERE OTURTULMALI

Arınç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey; adaletin günlük siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılarak yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır. Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır.

Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.

Yasama ve yürütmenin yanında üçüncü erk olarak yer alan yargının en temel görevi; hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsızlık ve tarafsızlık prensibine yaslanarak, milletimizin vicdan terazisine uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmektir.

Erdoğan’ın eski doktorundan çarpıcı Bülent Arınç ve AKP paylaşımı