Bülent Arınç damadını savundu! Çok şükür Ankara’da hakimler var

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 10:54 am - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 10:54 am

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, FETÖ davasında beraat eden damadı Ekrem Yeter’in kararının istinafta onaylanmasına ilişkin konuştu. Arınç, “Süreci alnımızın akıyla geçirdik” dedi.

Bülent Arınç’ın damadı FETÖ davasından yargılandığı davadan beraat etti. İstinaf kararının ardından hukukçulardan peş peşe tepkiler geldi. Odatv’ye konuşan Arınç ise damadını savunmakla yetindi. Arınç, “Mahkemesi iki buçuk sene sürdü, mahkeme bütün delilleri inceledi. Arkadan istinafa gitti, iki seneden fazla da orada değerlendirildi. Şimdi onama kararı verildi, bunun üzerine laf söylemek adalete, yargıya gerçekten müdahale etmektir. Buna da hiç kimsenin hakkı yok” dedi.

‘ALINMIZN AKI’ DEDİ

Kızı, damadı ve torunlarının kamuoyu önünde tartışılmasından, fotoğraflarının yayınlanmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Arınç, “Kişiselleştirilmesi, bu konuların her gün gündeme getirilmesi bizi çok rahatsız ediyor” dedi. “Bugün tutuklama, yarın beraat diye bir şey yok” diyen Arınç, yargılamanın uzun yıllar sürdüğüne işaret etti. Arınç şöyle devam etti: “Bu anlamda hakimlere teşekkür borçluyuz, bütün delilleri incelediler, tanıkları dinlediler, öyle karar verdiler. İstinaf inceden inceye baktı. İstinaf 26 ayın sonunda karar verdi, birilerine susmak düşer. Çok şükür Ankara’da hakimler var. Rövanşist duyguyla hareket etmek çok yanlış. Süreci alnımızın akıyla geçirdik.”

Bülent Arınç 10 bin doları doğruladı