Buldan’dan 128 milyar dolar tepkisi: Cesaretiniz varsa Saray’a haciz gönderin

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 3:17 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 3:20 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz. Vatandaşın 3 kuruşluk borcu için kapısına haciz gönderirler. Cesaretiniz varsa Saray’a haciz gönderin. Savcılar aldığımız nefese kadar fezleke hazırlıyor. Zerre kadar hukukla bağınız kaldıysa buyurun 128 milyar dolar’ı soruşturtun biz de görelim” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündemlerinde seçim ittifakı olmadığını söyleyen Buldan, Merkez Bankası rezervlerinden çıkan 128 milyar dolar için de “Merkez Bankası’nın yedek anahtarı kimdeyse para ondadır. Fazla söze gerek yok hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz. Vatandaşın 3 kuruşluk borcu için kapısına haciz gönderirler, traktörüne malına el koyarlar, ümüğüne çökerler ama 128 milyar dolar buharlaşınca devlet kurumlarının gıkı bile çıkmaz. Cesaretiniz varsa Saray’a haciz gönderin. Savcılar aldığımız nefese kadar fezleke hazırlıyor. Zerre adar hukukla bağınız kaldıysa buyurun 128 milyar dolar’ı soruşturtun biz de görelim” dedi.

Kılıçdaroğlu: 128 milyar dolar nerede? diye sormak her namuslu vatandaşın görevidir

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

HDP’NİN GÜNDEMİNDE SEÇİM İTTİFAKI YOK: HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibariyle yoktur. Zamanı geldiğinde parti kurullarımız gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Gündemimiz seçim ittifakı değil en geniş demokrasi ittifakıdır. Şu an Türkiye baş aşağı bir çöküş içindedir ve HDP’nin amacı tek adam rejimini ve faşizmin kurumsallaşmasını sona erdirmektir. Emek, barış, demokrasi güçleriyle beraber yürüyor üretiyor ve direniyoruz. Üçüncü yol egemen sömürücü güçler dışında kalan demokratik kamuoyunun kendisidir. Ezilenlerin tümüdür. Devrimci demokrat bir duruş çizgisidir. Türkiye’ye yönelik stratejik duruşumuz budur. Bu zorlu dönemden güçlenerek çıkacağız.

HDP İLK SEÇİMDE MUTLAKA ÜLKE YÖNETİMİNDE OLACAK: Bu dönem biz muhalefetteyiz ama bilinmeli ki HDP ilk seçimde sorumluluk alacak ve bu ülkenin yönetiminde mutlaka olacaktır. HDP’nin fikriyatı ülke yönetiminde mutlaka yaşam bulacak, halklarımızın demokrasi rüyası gerçekleşecektir.

İKTİDAR 5 YILDA 50 YILLIK ZARAR VERDİ: Tek adam yönetimine geçer geçmez kırıntı düzeyindeki demokrasiyi de ortadan kaldırdılar. Fabrikalar yerine cezaevleri inşa ettiler, yetmedi Türkiye’nin 780 bin kilometrekarelik her bir alanını açık cezaevine çevirdiler. Türkiye Avrupa Konseyi üyesi 42 ülke içinde en fazla tutuklu ve hükümlü oranına sahip oldu AKP MHP ortaklığı ile. Bu sistem rant sistemidir. Liyakatsizlik, yolsuzluk ve talan sistemidir. Her gün adaletsizlik üreten yönetim anlayışı 5 yılda ülkeye 50 yıllık zarar verdi. Bu iktidar yüzünden TL Cumhuriyet tarihinin en büyük değer kaybını yaşamaktadır.

SARAY SATIŞ OFİSİ GİBİ ÇALIŞIYOR: Sırf saraylarının ışıkları yansın itibarları sarsılmasın diye her biri 4,6 milyon lira olan lüks araçlar alınsın diye hizmet sektörü ve esnaflar kapanmak zorunda kaldı. Satılmadık kamu kurumu ve arazisi bırakılmamıştır. Hafta sonu 12 kamu dairesi daha satışa çıkarıldı çünkü bunlar doymak bilmiyor. Bu emlak sistemidir ve sarayları kamu arazilerinin satış ofisi gibi çalışmaktadır.

CESARETİNİZ VARSA SARAYA HACİZ GÖNDERİN: Merkez Bankası’nın 128 milyar doları ortada yok. Kamuoyu haklı olarak soruyor. Cevap vermiyorlar çünkü veremiyorlar. Aslında biz cevabı biliyoruz. Diyoruz ki; Merkez Bankası’nın yedek anahtarı kimdeyse para ondadır. Fazla söze gerek yok hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz. Vatandaşın 3 kuruşluk borcu için kapısına haciz gönderirler, traktörüne malına el koyarlar, ümüğüne çökerler ama 128 milyar dolar buharlaşınca devlet kurumlarının gıkı bile çıkmaz. Cesaretiniz varsa Saray’a haciz gönderin.

ZERRE KADAR HUKUKLA BAĞINIZ KALDIYSA 128 MİLYAR DOLAR’I ARAŞTIRIN: Bu ülkede vicdanlı hakimler, savcılar varsa 128 milyar doların hesabını saraydan öğrenmek de onlara düşer. HDP ile muhalefetle uğraşmayı çok iyi bilen hakimler, savcılar aldığımız nefese kadar fezleke hazırlıyor. Zerre kadar hukukla bağınız kaldıysa buyurun 128 milyar doları soruşturtun biz de görelim… Deprem paralarının nereye harcandığı bilinmiyor, 15 Temmuz paralarının ne yapıldığı muamma, pandemide topladıkları bağışları ne yaptıkları belli değil. İnek içti, dağa kaçtı, dağ kül oldu yandı bitti diye anlatıyorlar, ama Türkiye halklarının yalanlarınıza karnı tok. Çaldığınız çırptığınız o paraların hesabını da sandık önünde soracak. Bundan kaçışınız olmayacak.

İNSANLARIN RIZKIYLA OYNAMAK ZULÜMLERİN EN BÜYÜĞÜ: İntiharlar bir sosyal cinayettir. İşsizlik, yoksulluk, açlık sosyal bir ölümdür. Son bir yılda 177 bin işçi kod-29’la işten çıkarıldı. Aileleri ile birlikte açlığa mahkum ettiler. İnsanların işiyle, ekmeğiyle, rızkıyla oynamak zulümlerin en büyüğüdür, bu Ramazan’da bunu da hatırlatmak isterim. Bu iktidar bunu da yaptı ve tarihe geçti. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin bileti kesilmiştir. Sarayın kepenk kapatacağı günler yakındır. Yazarkasa yok diye boş yere sevinmesinler sandıklar halkın elindedir halk da 4 gözle o günleri beklemektedir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKMA KARARI İPTAL EDİLMELİ: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını geçtiğimiz hafta Danıştay’a taşıdık. Biz her gün 3 kadının öldürüldüğü bu ülkede çekilme kararını iptal edecek hukukçular olduğunu görmek istiyoruz. Bir yandan şiddetle mücadele ederken bir yandan da kadın yoksulluğu ile mücadele ediyoruz. Yoksulluk kader değil gasp edilmiş emektir. Emeğimizi, yani bizim olanı mutlaka alacağız. Kadınlara ait her bir kazanımın zerresini dahi bu iktidara teslim etmeyeceğiz. İktidara bu sevinci yaşatmayacağız. HDP kadınların güvencesidir.B