Buldan: Seçim barajı anti demokratik bir uygulamadır

Yayın tarihi: 11 Eylül 2021 Cumartesi 1:01 am - Güncelleme: 11 Eylül 2021 Cumartesi 1:01 am

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim barajına ilişkin konuştu. Buldan, “Seçim barajı yüzde 7 değil, hiçbir şekilde uygulanmaması gereken anti demokratik bir uygulamadır” dedi.

Pervin Buldan, parti genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı’nın açılışında konuşma yaptı. Buldan, kadının siyaset hakkının olmadığı, kadın kimliğinin tamamen yok sayıldığı bir eşikten, kadınların kendi özgün mücadelesini örgütlediği ve bağımsız bir şekilde yükselttiği güçlü bir aşamaya geldiklerini belirtti.

Buldan, kadın meclisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Türkiye’nin temel sorunlarına ve acil gündemlerine yönelik olarak tutumunu ve çözüm yollarını 27 Eylül’de bir deklarasyonla açıklayacağını bildirdi.

Buldan, Afganistan’da Taliban’a karşı direnen kadınlarla birlikte olduklarını ifade ederek, kadınlar arasındaki dayanışmanın sınırı, coğrafyası, vatanı bulunmadığını söyledi. Buldan, “Kadına yönelmiş her türlü şiddet ve sömürüye karşı bu ülkede de, Rojava’da da, Şengal’de de, İran’da da, Afganistan’da da ve dünyanın neresinde olursa olsun her yerde aynı bilinç ve duygudayız.” diye konuştu.

BARAJ TARTIŞMASI

Buldan, demokratik temsiliyetin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını söyledi.

“Seçim barajı yüzde 7 değil, hiçbir şekilde uygulanmaması gereken anti demokratik bir uygulamadır. HDP Kadın Meclisi olarak ifade ediyoruz barajın sıfıra indirilmesi, Türkiye’nin demokratikleşmesi için elzem olacaktır. Demokratik siyaseti engelleyen tüm hukuksuzluklar son bulmalıdır. Seçilmişlere yönelik hukuksuzluklar son bulmalıdır. Halkın iradesi tam olarak parlamentoya yansıtılmalıdır. Bizim tutumumuz bu yöndedir.”