Buldan’dan AKP’ye: Deprem vergilerini nereye harcadınız?

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 12:54 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 2:34 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında, “Türkiye’nin deprem gerçeğini acilen masaya yatırmalıyız. Gerekli yasaları acilen çıkarmalıyız” diyerek, AKP iktidarına, “Deprem vergilerini nereye harcadınız? Deprem için neden kullanmıyorsunuz?” diye sordu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, İzmir depremiyle ilgili, “İktidar meslek odalarının kapamak için uğraşıyor. Denetim yollarını kapatan rantçı anlayış depremlerden daha tehlikeli. Asıl çürük olan fay yasasını çıkarmayan bu rantçı sistemdir” derken, deprem vergilerinin akıbetini sordu.

“AKP’NİN BAKANI ENKAZ ÜZERİNDE…”

Buldan, “Deprem vergilerini nereye harcadınız? Deprem için neden kullanmıyorsunuz? Olası bir İstanbul depremi en büyük tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Yaşanacak felaketin sonuçlarını düşünmek istemiyoruz. İktidar olarak sorduğumuz soruların cevabını vermek zorundasınız. AKP’nin bir bakanı enkaz üzerinde yurttaşla telefonda görüşüyor. Bu elbetteki şovdur, enkaz altındakilerle alay etmektir” ifadelerini kullandı.

Buldan, “İnsanlar can bunlar şov derdinde. İktidar meslek odalarının kapamak için uğraşıyor. Denetim yollarını kapatan rantçı anlayış depremlerden daha tehlikeli. Asıl çürük olan fay yasasını çıkarmayan bu rantçı sistemdir. Bunun bedelini ne yazık ki Van’da, Elazığ’da, Erzincan’da, İzmir’de yoksul halk ödemektedir. Afetler kaderimiz değildir. Bu çürük ve bozuk düzeni değiştirmek bizlerin elinde” diye konuştu.

Buldan, Türkiye’nin deprem gerçeğini acilen masaya yatırılması gerektiğini söyleyerek, AKP’ye “Depremle ilgili genel görüşmenin acilen açılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekli yasaları acilen çıkarmalıyız” çağrısını yaptı.

“SAYIN ERDOĞAN, FAŞİZMİ DIŞARDA ARAMAYIN”

Buldan, “Yarın partimize yönelik siyasi darbenin 4. yıl dönümü. 4 Kasım’dan bu yana eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz, belediye eş başkanlarımız olmak üzere 20 bin kişi gözaltına aldı. Belediyelerimiz birer birer bu iktidar tarafından işgal edildi” diyerek, şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan faşizmi dışarıda aramayın, sizin politikalarınızın tam merkezinde. İnsanları kuru ekmeğe muhtaç ettiniz. Dönün önce bir kendinize bakın, ondan sonra bu açıklamaları yapın. Siz halka değil yandaşlarınıza el verdiniz. Siz halkın kaynaklarını müteahhitlere verdiniz.”

“18 YILDIR HEP ÇALDINIZ, HALKA HİÇBİR ŞEY VERMEDİNİZ!”

“Siz alan, çalan elsiniz. Geçilmeyen köprü ve yollardan vergi alan elsiniz. Pandemiyi bahane edip, IBAN vererek, insanlardan yardım toplayan elsiniz. Siz 18 yıldır hep aldınız, hep çaldınız, hep yediniz, halka hiçbir şey vermediniz. “24 Haziran’da bu kardeşinize verin yetkiyi, enflasyonla, faizle nasıl mücadele edilir görün” demişti Recep bey. Yetkiyi aldılar ve 2 yılda ülkeyi batırdılar.”

AKP’Lİ SEÇMENE SESLENDİ: RECEP KARDEŞİNİZE VERDİĞİNİZ YETKİYİ GERİ ALIN

“Ben de buradan AKP’ye oy veren seçmenlere diyorum ki; şu Recep kardeşinize verdiğiniz yetkiyi geri alın ki ülke bir gün yüzü görsün ve ülke rahat bir nefes alsın.”