Bugün Türkiye’de nelere ‘tepeden’ müdahale edildi?

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe 2:12 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 2:37 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın spordan yargıya, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda direktif verdiği düşünülüyor. Biz de son 24 saatte Saray’dan gelen direktiflerle gelen yenilikleri derledik.

1-Sosyal Medya Sansürü

Sansür yasası olarak bilinen ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi TBMM’den geçti. Yasalaşan sansür yasasına kısa sürede tepkiler çığ gibi büyüdü.

Z kuşağından dislike’ların intikamını aldılar

2-Süper Lig’de tarihi karar! Küme düşme kaldırıldı, yabancı sınırı ertelendi

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federesyonu yönetimi arasında yapılan görüşme sonrasında Süper Lig’de ‘küme düşmeme’ kuralı hakkında yeni bir karar alındı Buna göre ligin son 3 sırasındaki takım ligde tutulacak ve alt ligden gelen 3 takımla birlikte Süper Lig 21 takımla oynanacak. Öte yandan yabancı kısıtlaması da bir yıl ertelendi. Yeni kararların açıklanmasının arından futbolseverler “küme düşme kaldırıldı mı?” sorusunu sormaya başladı. İşte küme düşme hakkında yeni alınan karar

Süper Lig’de tarihi karar! Küme düşme kaldırıldı, yabancı sınırı ertelendi

3- Artık Kovid-19 tablosunda aktif vakaya oranının dünya ortalamasının üstünde giden seyri görülemeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. Tablodaki verilere göre; koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 5 bin 659, vaka sayısı 228 bin 924 oldu. Koca, bundan sonra salgın boyunca oluşan ağır hasta sayısı sayısının paylaşılacağını bildirdi. Tablodaki değişiklik ile yoğun bakım hasta sayısının aktif vakaya oranının dünya ortalamasının üstünde giden seyri görülemeyecek.

Can kaybı 5 bin 659 oldu! Bayram öncesi ürküten tabloyu gizleme telaşı