Buğra Kavuncu’dan Ümit Özdağ kararına ilk tepki: Yargının hızına hayran olduk

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:14 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:17 pm

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partiden ihracının mahkeme tarafından iptaline, “Türk yargısının bu konudaki hızına hayran olduk. Keşke birçok konuda da aynı şekilde hızlı karar verseler” sözleriyle tepki gösterdi.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracıyla ilgili Disiplin Kurulu kararını iptal etmişti. Karara Özdağ tarafından FETÖ’cü olmakla suçlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’dan tepki geldi.

Sputnik’ten Serkan Demirtaş’ın haberine göre Kavuncu, mahkemenin kararını eleştirirken, partinin yetkili kurumlarının konuyu görüşeceklerini söyledi. Kavuncu, şunları söyledi: “Mahkeme zaten usulden bozdu, esastan değil. Benim hakkında açtığım hakaret ve iftira davam devam ediyor. Ben sadece şunu söylüyorum Türk yargısının bu konudaki hızına hayran olduk. Keşke birçok konuda da aynı şekilde hızlı karar verseler.”

ÖZDAĞ: İYİ PARTİ BENİ TEHDİT EDİYOR

Konuyla ilgili bir açıklama da Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ, “İyi Parti beni basın yoluyla tehdit ediyor. Muğla’ya gidersen gereken yapılacak diye haber gönderiyorlar. Muğla teşkilatından 45 kişiyi ziyarete gideceğim için istifaya zorladılar” dedi.

“Dünden itibaren bana yönelik olarak basın yoluyla tehditler oluyor. Muğla’ya gidersem gereken yapılacakmış. Bu arada Muğla il teşkilatına baskılar yapılarak dün gece 45 kişi istifa ettirildi” diyen Özdağ, şöyle devam etti: “İl başkanı, iki sivil polisin kendisini evinden alıp partiye götüreceğini bildirdi. Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı. Mahkeme kararını alır almaz İyi Parti grubuna, bu basın toplantısını yapacağıma dair bilgi verdim. İyi Parti Milletvekili olarak bana destek veren Muğla İl Başkanımızı bugün ziyaret edeceğim.”

NE OLMUŞTU?

İyi Parti’nin kurucuları arasında yer alan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun “FETÖ’cü” olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ’ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez’e ileterek partiden ihracını istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından Özdağ’a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ’dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etmişti. Özdağ’ın savunmasını vermesinin ardından Kurul, oy birliğiyle ihracına karar vermişti.

Disiplin Kurulunun 16 Kasım 2020’de aldığı kararla parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edilen Özdağ, bu kararın iptali için dava açmıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Ocak Çarşamba günü İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İyi Parti’den ihracıyla ilgili Disiplin Kurulu kararını iptal etti.