Bucak’ta orman yangını: Köyler boşaltıldı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 1:45 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 4:32 pm

Burdur’un Bucak ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın Karaseki köyünün Özkaraseki Mahallesi’ne sıçrayınca evler boşaltıldı. 4 köy yangın tehlikesine karşı tahliye edilirken, Bakan Pakdemirli, “Bucak yangını tehlikeli” dedi.

Bucak’a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi’nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi’ne ardından Narağacı Mahallesi’ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bekir Pakdemirli: Bucak yangını tehlikeli

4 KÖY BOŞALTILDI

Çobanpınarı köyünde başlayan orman yangını Karaseki köyünün Özkaraseki Mahallesi’ne sıçrayınca evler boşaltıldı. Kızılca, Narağacı, Gökalan ve Kargı köyleri de yangının sıçrama tehlikesine karşı tahliye edildi. Yangına 5 helikopter ve 2 uçak ile havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale ediliyor. Bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekildiği kaydedildi.

PAKDEMİRLİ: BUCAK YANGINI TEHLİKELİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangına ilişkin ”Bucak yangını tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var” açıklamasını yaptı.

Manavgat’ta yeni yangın: Alevler yayılıyor