Buca’da kalan yemekler patili dostlara gidiyor

Yayın tarihi: 21 Haziran 2024 Cuma 1:11 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 1:11 pm

Buca’da Belediye Lokantası’ndaki artan yemekler Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) iş birliği ile kırsal alandaki can dostlarına ulaştırılıyor.

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan can dostları için sivil toplum örgütü EFODER ile hayvan dostu bir çalışma gerçekleştiriyor. Belediye Lokantası’nda gün sonunda kalan yemekler EFODER gönüllüleri tarafından alınarak ormanlık alanda sahipsiz yaşayan can dostlarına ve EFODER Geçici Bakım Evi’ndeki hasta yada bakıma muhtaç hayvanlara ulaştırılıyor. Böylelikle bir yandan kırsal alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının beslemesi yapılırken diğer yandan israfın önüne geçilmiş olunuyor.

“ÇALIŞMAMIZ BUGÜNLERDE DAHA KIYMETLİ”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yapılan iş birliğinin, sahipsiz köpeklerin uyutulmasını öngören yasa tasarısının tartışıldığı şu günlerde, daha da önemli olduğuna dikkat çekerek “Belediye Lokantası verdiği hizmet ile sosyal faydayı en üst noktaya taşırken başladığımız bu uygulama ile ormanlık alanlara bırakılan hasta yada korumaya muhtaç can dostlarımıza ulaşmış oluyoruz . Bize emanet edilen canları koruma ve yaşatma noktasında belediyeler, vatandaşlar ve hayvanseverlerin bir araya gelmesi, ortak projeleri hayata geçirmesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de bu doğrultuda sürdüreceğiz” diye konuştu.

EFODER’DEN GÖRKEM DUMAN’A TEŞEKKÜR

Kaynaklar bölgesinde ormanlık alanlardaki yüzlerce sokak canını besleyen gönüllü ekibi EFODER, birliktelik için Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a çok teşekkür ederek “Sokak canlarının öldürülmesinden bahsedilen şu günlerde, dostlarımıza yardım eli uzatan Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman ve Belediye Lokantası çalışanlarına çok teşekkür ederiz” dediler.

Kaynak: BÜLTEN