Bu zararlı yazılım Rusya ile bağlantılı çıktı

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 3:59 pm

Özellikle Windows kullanıcılarını fazlasıyla olumsuz yönde etkileyen bu zararlı yazılım Rusya tarafından desteklenmiş.

Bilgisayarlarda yer alan dosyaları farklı yöntemlerle şifreleyip geri alınamaz noktaya dönüştüren virüs, Rusya hükümeti tarafından fonlandı. Conti virüsü olarak bilinen bu zararlı yazılım büyük bir tehlike yaratmıştı.

Windows kullanan cihazlardaki dosyaları şifreleyip daha sonradan bu dosyaları almanız için para isteyen zararlı yazılım korku estiriyor. Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre bu zararlı yazılım aslında Rus hükümeti ile doğrudan bağlantıya sahip. Ukraynalı hacker grubu bunu detayları ile birlikte ortaya döktü.

Conti virüsü

Ukrayna merkezli olarak çalışan anonim hacker grupları Conti kaynak kodlarını ifşa etmeyi başardı. 2020 yılında ortaya çıkan ve birçok Windows sürümünü etkileyen virüs binlerce kişiyi dolandırdı. Üstelik işleyişi Wanna Cry ile son derece benzer.

 

Bu tür fidye yazılımları son zamanlarda iyice artış gösterdi. Bilgisayarınıza Conti gibi bir virüs bulaştığında eğer sizden talep edilen fidyeyi ödemezseniz hızlı bir şekilde dosyalarınız çöp haline getiriliyor. Virüsün kodlarının sızdırılması ile birlikte zararlı yazılımı ortadan kaldıran bir güncelleme yapılacak.

Çin’deki yeni koronavirüs dalgası üretime sekte vuracak

Bu zararlı yazılım Rusya tarafından destek görerek kendisine suç ortağı bulmuş oldu. Dünyada ciddi bir şekilde yayılmış olan virüsün ünlü kişilere bile bulaşması en önemli özellikleri içerisinde yer alıyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.