Bu yöntem sayesinde trafik cezaları hemen görüntülenebilecek

Yayın tarihi: 28 Aralık 2020 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 12:09 pm

Bazen fazla bazen de az gelen trafik cezaları sürücülere yeni bir yöntem ile gönderilecek. Bu yöntem sayesinde cezaların hemen görülmesi sağlanacak.

Trafik cezaları sürücülere bundan sonra çok daha yeni bir yol ile gönderilecek. Özellikle cezaları takip etmekte zorlanan kişiler için yararlı olma ihtimali bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, trafik idari para cezası karar tutanakları için ilginç bir karar aldı.

Bakanlık tarafından uygulanması planlanan yeni sistem ile birlikte, e-posta adreslerine trafik cezalarının gönderilmesi planlanıyor. Yani bakanlığın web sitesine veya diğer platformlara bakmaya gerek kalmayacak. Sisteme kayıtlı olan mail adreslerine mesaj gönderilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, cezaların ödenmesi için yeni bir mail sistemi başlatılıyor. Buna göre araçları ile trafik ihlali yapan kişilere çok detaylı bir şekilde mesaj gönderilecek. Bu mesajlar için sadece sisteme bir e-mail adresi kaydetmek yeterli.

trafik cezaları sürücülere

Normal şartlarda bazı sürücüler kendileri ile ilgili ceza olup olmadığını sistemden hemen göremiyordu. Bu durum cezaların katlanarak artmasına neden oldu. Yeni gelen açıklamalarda, araç kiralama sistemi için de bazı detaylara yer verildi. Kiralık araç bildirim sistemi üzerinden herhangi birisinin kiralık araçlar trafik ihlali yaptığı tespit edilirse, ceza o kişiye kesilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda kayıtlı e-postası olmayan kişiler, Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilir. Böylece bundan sonra tüm trafik cezaları mail olarak gönderilebilir. Sizce yeni sistem sürücülere kolaylık sağlayacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.