Bu yıl ilk defa organize ediliyor! İşte Türkiye Rezerv Lig’i

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 3:05 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 3:05 pm

Avrupa liglerinde olduğu gibi Süper Lig’de yer alan takımların B kadroları ile karşılaşmalara çıkacaklar. Rezerv Lig‘de fikstürü Süper Lig ile paralel ilerleyecek. İşte Rezerv Lig hakkında tüm gelişmeler…

Rezerv Lig, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig kulüplerinin altyapı takımlarına yönelik düzenlenen ligdir. 30 Haziran 2022 tarihinde ligin kurulduğu ve 2022-23 Süper Lig’de yer alan 19 takımın katılacağı açıklanmıştır.

Mesut Özil’in ilk 11 başladığı yeni takımı 7 gol yedi

Ligin kurulmasının açıklanmasının ardından 28 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan statü belgesinde Süper Lig’de yer alan ve 35 kişilik A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular yer alabileceği belirtilmiştir. A Takım listesine yer almayan Türk statüsünde yer alan profesyonel, gelişim liglerinde oynama hakkı olan yerli ve yabancı tüm amatör veya profesyonel futbolcular müsabakalarda yer alabilecektir.

Ligin ilk maçı 6 Ağustos 2022 tarihinde İstanbulspor ile Trabzonspor takımları arasında oynandı. Lig tarihinin ilk golünü maçın 19. dakikasında Trabzonspor’dan Ali Alperen Çelik kaydederken, maçı ise İstanbulspor 3-2 kazandı.

TFF’den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig’de bulunan 19 kulübümüzün katılımı ile, Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecektir.

Rezerv Lig müsabakalarında, Kulüplerin A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecektir.

Sezon içerisinde, kulübün Profesyonel A Takımı ile Rezerv Takımı arasında, futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacaktır.

Rezerv Lig’e ilişkin diğer hususlar, Rezerv Lig statüsünde ilan edilecektir.

SONUÇLAR

İlk hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle:

İstanbulspor-Trabzonspor: 3-2

Beşiktaş-Yukatel Kayserispor: 0-2

Demir Grup Sivasspor-Gaziantep FK: 1-1

VavaCars Fatih Karagümrük-Alanyaspor: 1-0

Bitexen Giresunspor-Adana Demirspor: 5-1

Fraport TAV Antalyaspor-Galatasaray: 2-4

MKE Ankaragücü-Arabam.com Konyaspor: 1-3

Medipol Başakşehir-Kasımpaşa: 1-7

Fenerbahçe-HangiKredi Ümraniyespor: 1-4