“Bu tartışmaları asıl yaratan mesele Alaattin Çakıcı’nın mektupları değil; Bahçeli ve Erdoğan”

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 9:52 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 10:48 pm

Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut’un bu haftaki konukları; Gazeteci Kemal Can, OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Gazeteci – Yazar Fikret Bila ve Emekli Amiral Türker Ertürk oldu.

Can, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı tehdit ve hakaret içerikli mektupları değerlendirdi.

Şu anda yaşadığımız şey bir takım organize, kanun dışı unsurların siyasete elini sokması değil, siyasetin böyle unsurlara bazı mesajları taşımak için müracaat etmesi. Şu anda karşı karşıya olduğumuz şey bir takım yasa dışı organizasyonların siyasete elini sokmaya çalışmasını izlemiyoruz biz. Tam tersine siyasetin bazı sözleri, tehditleri, iddiaları, eğilimleri daha öne çıkarmak için aracı olarak, taşıyıcı olarak bu unsurlara müracaat ettiklerini görüyoruz” ifadelerini kullanan Can, “Bu tartışmaları asıl yaratan mesele Çakıcı’nın mektupları değil, Bahçeli’nin bu mektup üzerine yaptığı açıklamaydı ve iktidarın büyük ortağı olan AKP ve Erdoğan’dan bir karşılık gelmemiş olması. Asıl siyasi tablo bu” dedi.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

“Erdoğan hiç bu kadar zayıf olmamıştı”

Müyesser Yıldız: Akıncı Üssü davasında bütün görüntüler mahkemeye getirilmedi, elenmiş gibiydi

Türker Ertürk: İktidar bu yapıda reform yapamaz