“Bu silahlar AKP’li olmayanlara karşı mı kullanılacak?”

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 10:00 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 10:42 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programında gazeteci Mehmet Tezkan ‘kayıp silahlar’ konusuna ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Tezkan, “Bu silahlar AKP’li olmayanlara karşı mı kullanılacak?” sorusunu yöneltti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programı; gazeteci Mehmet Tezkan, gazeteci Fikret Bila ve Emekli Emniyet Müdürü Yusuf Fidan’ın katılımı ile gerçekleşiyor.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından silah dağıttığını iddia etti. Peker’in Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerinin, İstanbul’un Balat semtinde AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiği’ iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Sedat Peker’den inanılmaz iddia: 15 Temmuz’dan sonra silahları neden dağıtmaya devam ettiniz?

Gazeteci Mehmet Tezkan konuya ilişkin üç farklı önemli noktaya dikkat çekti ve “Bu silahlar AKP’li olmayanlara karşı mı kullanılacak?” sorusunu sordu.

Tezkan şunları söyledi:

“Birinci boyutu şu; eğer İstanbul’da Haliç’te Balat’ta bir kasa kalaşnikof AK Parti Gençlik Kolları Başkanı’na teslim edilmişse, İzmir’de, Ankara’da Kırşehir’de de her yerde bu silahlar edilmiştir. Eğer Balat’ta teslim edilmişse başka yerlerde de edilmiştir. Türkiye çapında bir operasyonsa bu durum feci demektir. İkincisi ise, Peker diyor ki envanter dışı silahlar bunlar. AK Parti’nin kendi teşkilatına silah dağıttığı kanıtlanıyor, buna karşı ortalığın ayağın kalkması lazım. AK Parti cephesinden ‘Ne demek bu? Bu bir iftiradır’ denilmesi lazım. Cumhurbaşkanı aynı zaman AK Parti Genel Başkanı Diyarbakır’da “Mafya liderinin peşine takılan muhalefet” diyor. Yahu adam diyor ki silah verildi, isim isim söylüyor ve o kişiler de reddetmiyor. İkinci bir boyut da Ankara çok sessiz. Bir de “FETÖ türü darbe olursa bu insanlar direnecek” demesinler. Öyle şey olur mu sen gidip AK Partililere dağıtıyorsun. Belki bana karşı kullanılacak bunlar, seçimden sonra veya bir protesto eyleminde. Sivile kalaşnikof dağıtılır mı ya? En kötü boyutu, Ahmet Onay çıkıyor evet ben oradaydım diyor ama bir tane savcı harekete geçmiyor.”

Sedat Peker’in bahsettiği Ahmet Onay görüşmeyi inkar etmedi