Bu pazarın tek hakimi

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 4:08 pm

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Sony, akıllı telefonlar için hayati öneme sahip bir alanda neredeyse tek başına hüküm sürüyor.

Sony, akıllı telefon dönüşümüne ilk etapta oldukça iyi ayak uyduran bir şirketti. Özellikle Xperia Z serisiyle önemli bir süre Samsung ve hatta Apple gibi piyasanın önemli aktörlerine kafa tutan Japon firma, daha sonra gerek tasarımsal gerekse de donanımsal değişikliklere ayak uyduramadığı için bu alandaki payının büyük kısmını kaybetmişti.

Bununla birlikte Sony’nin aslında bir tür strateji değişikliğine gittiğini ve akıllı telefon üretmektense akıllı telefonlar için önemli parçalar üretmeye yoğunlaştığını söyleyebiliriz. Strategy Analytics isimli firmanın yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği veriler de bu yorumumuzu doğrular nitelikte.

Araştırma şirketi tarafından paylaşılan verilere göre, akıllı telefon görüntü sensörü pazarının tam %45’i tek başına Sony’nin hakimiyetinde.

 

Sony

Akıllı telefon kameralarında kullanılan bu görüntü sensörlerinin yıllık piyasa hacminin 15 milyar doların üzerinde olduğu düşünüldüğünde, Sony’nin bu alanda ne kadar büyük bir paya sahip olduğu çok daha net bir şekilde görünüyor.

Yapılan araştırmalara göre Sony’den sonra gelen ikinci şirket ise tahmin edilebileceği üzere Samsung. %17’lik pazar payına sahip olan Güney Koreli teknoloji devi, birçok alanda olduğu gibi akıllı telefon görüntü sensörü pazarından da payını almayı ihmal etmiyor.

Listenin üçüncü sırasında ise %11’lik payıyla OmniVision firmasını görüyoruz. Yani anlayacağınız, bu üç şirket akıllı telefon görüntü sensörü pazarının yaklaşık %85’ini kontrol ediyor.