Bu önlemler koronavirüse karşı değil! ‘AKP iktidarı için rant her şeyden önemli’

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 6:03 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 6:29 pm

Türkiye halkının koronavirüsle mücadele ettiği günlerde dahi doğa talanı ve rant siyaseti işlemeye devam ediyor. Bursa Yenişehir’de Meyra Madencilik’in yapacağı kurşun, çinko, bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı için bölgeye hareket eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın yolu polis tarafından kesildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi Türkiye’de de 214 kişinin ölümüne neden oldu. Yurttaşlar, koronavirüse karşı mücadele ederken, Bursa’da bir maden şirketi kurşun, çinko, bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı için çalışmalara başladı. Meyra Madencilik’in yapacağı çalışma üzerine bölgeye hareket eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yolu polis tarafından kesildi.

Cengiz Holding’e karantina yok: Piknik yasak, doğayı ve işçiyi sömürmek serbest

‘FERMAN PADİŞAHIN OLABİLİR, BU TOPRAKLAR BİZİM’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, polis tarafından kapatılan Yenişehir yolunda yaptığı açıklamayla doğa talanına tepki gösterdi.

Sarıbal, yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı alınmayan önlemlerin bir madencilik şirketinin doğayı talan etmesi için alındığının altını çizerken, “AKP ikidarı için rant her şeyden önemli. Ferman padişahın olabilir, bu topraklar bizim” dedi.

HALK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: KİMYASAL ÇÖPLÜK

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde faaliyet göstereceği açıklanan Meyra Madencilik’e karşı bölge halkı tepki göstermiş ve birçok eylem yapmıştı. Kasım ayında yapılan açıklamalarda, “Yenişehir’de kimyasal çöplük istemiyoruz” diyen köylüler, tesisin hayata geçmesi durumunda, 3 milyon metreküp zehirli balçığın ovaya yayılacağını ve 55 ton cevher için 894 ton toprağa zehir karışacağını söylemişlerdi.