“Bu olay Erdoğan’ın büyük bir çelişkisi”

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 6:25 pm

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru’nun bugünkü konuğu, CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere oldu. Tutdere, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AİHM’in Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara tepkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve iktidarın bu karara karşı ve bu kararın dışında hukuka karşı almış olduğu tavırlar, Türkiye’de hukuku yerle bir eden tavırlar. Zaten ülkemizde yargıya güven, yargının son dönemlerde içinde bulunduğu durum ve verdiği kararlar gerçekten işi tartışılır hale getirmişti. Ama bu son açıklama AKP tabanı dahil herkesi hayrete düşürdü” ifadelerini kullanan Tutdere, “Büyük dairenin bu kararına eğer Türkiye uymazsa yarın AB ile bütün ilişkilerimiz güme gidecek. Siz sonuç olarak imza koyduğunuz bir anlaşmaya uymayacaksınız. Dolayısıyla AB ülkelerinin Türkiye’ye karşı birtakım yaptırımlar yapmasına fırsat vermiş olacağız” dedi.

“BÜYÜK BİR ÇEKİŞKİ”

Erdoğan’ın önceki senelerde 3 kere AİHM’e gittiğini hatırlatan Tutdere, “Kendiniz daha önce yargı kararlarını beğenmediğinizde bizzat AİHM’e başvuracaksınız, daha önce Erdoğan 3 kere bu mahkemelerde hak arama yoluna gitmiş ve hakkı orada teslim edilmiş. O zaman da bu mahkemeler aynı mahkemelerdi. Peki, kendisinin mağduriyetini giderdiğinde kararlar doğru da kendi muhaliflerinin hakkını teslim ettiklerinde bu mahkemeler kötü mahkemeler oluyor. Bu kesinlikle büyük bir çelişki” dedi.

128 milyar dolar neden heba edildi? – HABERE DOĞRU