Bu modellerden 10 milyon daha üretilecek

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 2:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 9:22 pm

Apple, kullanıcılardan büyük ilgi gören iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’in üretimine hız veriyor.

Apple, amiral gemisi telefonlarına daha düşük maliyetli bir alternatif olarak sunduğu iPhone SE 3 ile aradığını bulamamış olsa da, şu an piyasadaki en gelişmiş telefonları olan iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max ile çok daha farklı tablo çiziyor. Her iki telefona da yüksek talep var. Bu talep yakın zamanda da azalacak gibi duruyor. Apple da bu talebi karşılamak için hem 13 Pro’nun hem de 13 Pro Max’in üretimine hız veriyor.

iPhone 13 Pro

Apple’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Amerikalı teknoloji devi, bu modellerden 10 milyon adet daha üretmeye hazırlanıyor. Üretimin özellikle bu yılın ikinci çeyreğinde hız kazanacağı söyleniyor.

Şu an Apple’ın üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştiği Çin’deki karantina kuralları nedeniyle üretim yavaşlamış olsa da, yakında bu duruma çözüm bulunacağı ve üretimin yeniden tam hız devam edeceği söyleniyor.

Bildiğiniz gibi Apple eylül ayında dört farklı iPhone 14 modeli tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni iPhone’ların çıkışta stok sorunu yaşamaması için üretim aşamasına aylar önceden başlanması gerekiyor. Görünen o ki Apple yeni iPhonelar son halini alıp tüm üretim tesislerini meşgul etmeden önce, iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’ten olabildiğince fazla üretmeye çalışıyor. Neticede iPhone modelleri gitgide daha pahalı hale geldiği için yeni modeller çıktıktan sonra da bir önceki nesle talep sürüyor.

Android kan kaybederken iOS büyüyor