Bu kez Edirne! Yerde sürükleyip gözaltına aldılar, çocuklar biber gazından etkilendi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 5:47 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 6:44 pm

Çorlu, Kadıköy, Zeytinburnu, Eyüp’ten sonra polisin bayramda orantısız şiddet kullandığı görüntüler İstanbul Sultanbeyli’ ve Edirne’den geldi. Sultanbeyli’de meydan dayağı, Edirne’de de site bahçesinde tartıştığı iddia edilen gruba polisin sert şekilde müdahale görüntüleri ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı sırasında polisin sert müdahale görüntüleri tartışma yaratırken bir görüntü de Edirne’den geldi. Edirne’nin Keşan ilçesinde bayramın ilk günü, site bahçesinde alkol alan bir gruba polisin sert şekilde müdahale ettiği görüntüler ortaya çıktı. Polisin biber gazı kullandığı şiddetli müdahalede çocuklar da gazdan etkilenirken, bir kişi gözaltına alındı.

Polis ve bekçi şiddeti hız kesmiyor: Orantısız güç bu kez Sultanbeyli’de

Bu kaçıncı… Polis ve bekçilerden vatandaşa meydan dayağı!

Yine Çorlu yine polis şiddeti

Bayramın ilk günü geçrekleşen olayda, site bahçesinde iki grup arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti. Ancak polis kavgayı ayırmaya çalışırken olay daha da büyüdü. Görüntülerde iki polisin baba ve oğlu darp ettiği, bir başka polisin de havaya ateş açtığı görülüyor.

Bu da mı polis şefkati?

O anlar amatör kameralara yansırken, çevredeki insanların ise çığlıkları duyuluyor. Polisin sıktığı biber gazından çocuklar etkilenirken, bölgede bulunan vatandaşlar da duruma tepkili.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ‘MÜNFERİT’ DEMİŞTİ

Bakanlık bu zorbalık görüntülerine teyit edilmemiş dedi, TELE1’i suçladı

İçişleri Bakanlığı İçişleri İsmail Çataklı, dün yaptığı açıklamada polis şiddetin “münferit” olduğunu öne sürerek TELE1’i hedef almıştı. TELE1 için “malum” kanal ifadelerini kullanan Çıtaklı, polis şiddetinin haberleştirilmesini “emniyet teşkilatını yıpratma amaçlı” değerlendirmesi yapmıştı.