Süt fabrikasında skandal görüntüyle ilgili iki tutuklama

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 12:28 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 3:04 pm

Konya’da süt toplama merkezinde süt banyosu yaparken çekilen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut tutuklandı.

Konya’da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahıs, süt kazanının içine girerek banyo yaptı. Söz konusu görüntüler, sosyal paylaşım platformu TikTok’ta ‘ugurrturgut’ isimli bir hesaptan yayınlandı. Süt banyosu yapılan anlara, Kemal Sunal’ın Sakar Şakir filmindeki ‘Marmara Kazım’ karakterinin repliği eklendi.

Salça havuzuna girdi! Fabrikanın faaliyetine son verildi

aykırı.com.tr sitesinden Berat Temiz’in gündeme getirdiği görüntüleri TikTok’ta paylaşan Uğur Turgut isimli kişinin, sosyal medya hesabında yer alan fotoğraflardan Benefit Süt Toplama Merkezi’nde çalıştığı anlaşıldı. Böylece skandal görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi’nde çekildiği ortaya çıktı.

Konya Karatay’da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi’nin birçok firmaya süt temin ettiği öğrenildi. İktidara yakın medya organlarından superhaber.tv’de yer alan haberde, Enka ve Torku’nun da bu firmalar arasında olduğu ileri sürüldü.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Videonun kamuoyuna yansımasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“#Konya’daki bir #süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

İŞLETMENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Konya’daki süt fabrikası ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce derhal söz konusu iş yerine gidilerek resmi kontrol gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimde İş yerinin insan sağlığı ve güvenirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildiğinden ürünlere el konuldu ve işletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi.” açıklamasında bulundu

FİRMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Konuya ilişkin bir açıklama da Benefit süt fabrikasından geldi. Firma, “itibarsızlaştırma” iddiasına karşılık olayı doğruladı ve çalışanın işine son verdiğini duyurdu. Benefit Hayvancılık’ın Facebook hesabından paylaşılan açıklamada şöyle denildi:

“Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre, Konya’da süt toplama merkezinde kazanda süt banyosu yapılması anına ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanununun 185’inci ‘İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir’ maddesi kapsamında işlem yapılacağı öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut tutuklandı.