Bu kadarına da pes! İranlı YouTuber polis aracıyla İstanbul’da tur attı

Yayın tarihi: 19 Aralık 2020 Cumartesi 9:59 am - Güncelleme: 19 Aralık 2020 Cumartesi 9:59 am

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İran uyruklu YouTuber Milad Hatemi’nin bir polis aracıyla İstanbul’da yaptığı turun videosunu paylaşarak tepki gösterdi. Özdağ, “Sokağa çıkma yasağı esnasında polis otosu kullanması, hukukun ve göç politikasının geldiği noktayı gösteriyor” diyerek tepki gösterdi. Görüntüler sonrası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Milad Hatemi isimli YouTuber, kullandığı polis aracıyla İstanbul’da tur attı, videosunu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Üzerinde karpuz satılan Lamborghini trafikten men edildi

ÖZDAĞ’DAN SERT ELEŞTİRİ

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Ümit Özdağ, “Türk yasalarını tanımayan, adeta dalga geçen, küstah ve kanunsuz adam İran uyruklu Milad Hatemi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde elini kolunu sallayarak dolaşması, sokağa çıkma yasağı esnasında polis otosu kullanması, hukukun ve göç politikasının geldiği noktayı gösteriyor” diyerek tepki gösterdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntüler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Emniyetten yapılan açıklamada, “Görüntülerin 17 Aralık’ta çekildiği, aracın Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait ekip aracı olduğu, Milad Hatemi isimli şahsın adli bir konu ile ilgili olarak ifadesinin alındığı, söz konusu görüntülerin bu işlemleri sonrasında çekildiği tespit edilmiştir. Görüntüleri çeken Milad Hatemi isimli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, görevli polis Memuru da görevden uzaklaştırılmış, hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır” denildi.

LAMBORGHİNİ İLE KARPUZ SATMIŞTI

Hatemi daha önce de İstanbul Beyoğlu’nda Lamborghini marka otomobilinin ön bagajına doldurduğu karpuzların kilosunu 5 liradan satmakla gündeme gelmişti.